DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon: Csak Lewis volt jobb nálam Fernando ellen

Az Alpine francia pilótája úgy érzi, jó munkát végez jelenleg az F1-ben, ennek alátámasztásához pedig elég megnézni a kétszeres világbajnok csapattársával szembeni mutatóit.

2021 elején állt össze az Esteban Ocon, Fernando Alonso páros az Alpine-nál, és mostanáig eléggé kiegyenlített a két pilóta egymás elleni mérlege. Tavaly a spanyol hét ponttal előzte meg fiatalabb kollégáját a végelszámolásnál, viszont ő „csak” egy dobogót tudott felmutatni a francia hungaroringi győzelmével szemben. Idén pedig Ocon áll jobban, előnye viszont épp hét egység a jövőre már az Aston Martinnál versenyző csapattársával szemben.

ocon-alonso-dppi-1



Maga Ocon így beszélt a Motorsport.com olasz kiadásának a kétszeres világbajnokkal való közös munkáról és a vele való összehasonlításról: „Érdekes az összevetés a tavalyi év kezdetétől mind az időmérőkön, mind a futamokon. Fernando nagyon-nagyon gyors, nem hiszem, hogy bárki számára is bármit bizonyítania kellene, és akik azt mondták, hogy ’ki tudja, mennyit tanultál Fernandótól’, azoknak azt mondom, hogy persze, de remélem, azért ő is tanult tőlem valamit. Jó a kapcsolatunk, hasonlóan végezzük a fejlesztési munkát, amikor pedig a pályán vagyunk, nyilván mindketten le akarjuk győzni a másikat.”

A francia arra is rámutatott, hogy nála jobb mutatókat csak Lewis Hamilton tudott produkálni Alonso ellen csapattársként – a két extraklasszis még 2007-ben, a brit első évében versenyzett együtt a McLarennél, s akkor pontegyenlőséggel zártak –, viszont őt leszámítva gyakorlatilag mindenki ellen dominálni tudott. Minderről akkor beszélt, amikor arról kérdezték, hogy szerinte növelte-e az értékét a spanyol elleni produkciója:

„Ez jó kérdés. Nem olvasok el semmit, amit rólam mondanak. Bízom benne, ha valamit jól csinálok, arról úgy is számolnak be, s akik nézik a versenyeket, azoknak van erről elképzelésük. De tény, hogy vannak, akik mondják, hogy ’ó, nem vettem észre a spái időmérődet’ vagy ’el is felejtettem, hogy tavaly nyertél’. Elismerem, hogy kissé furcsállom, elvégre az időmérőkön 9-7-re állunk Fernandóval a javára, viszont az összetettben néhánnyal több pontom van. Tavaly az időmérőket egálban, 11-11-re hoztuk le. Ha megnézzük Fernando karrierjét, az egyetlen csapattárs, aki egálban tudott lenni vele, az Lewis, senki más nem teljesített jobban nálam. Személy szerint úgy érzem, jó munkát végzek, és igen, furcsa, hogy olykor a kívülállók ezt némileg másképp látják.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: