DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawnt Schumacher visszatérésére emlékezteti Hamilton helyzete

Ross Brawnt Michael Schumacher 2010-es visszatérésére emlékezteti Hamilton idei visszafogottabb szereplése, szerinte azonban a brit és a Mercedes vissza fognak térni az élmezőnybe.

A hibridérát uraló Mercedes nem várt nehézségekkel szembesült az új szabályciklus első évében, melynek következtében a konstruktőri címvédő alakulat az erősorrendben visszaesett a Red Bull és a Ferrari párosa mögé. A brackley-i istálló ugyan kemény munkával egyre közelebb került az éllovasokhoz, a győzelem azonban egyelőre várat magára az idei szezonban. Ez különösen Lewis Hamilton számára lehet fájó, aki pályafutása során eddig minden idényben tudott legalább egy futamgyőzelmet aratni, könnyen lehet azonban, hogy a hétszeres világbajnok impozáns sorozata hamarosan véget ér. A Hamilton számára meglehetősen szokatlan szituációt remekül példázza a néhány nappal ezelőtti nyilatkozata, amelyben kifejtette, hogy szeretné, ha az autók teljesítménye közelebb kerülne egymáshoz.

A témában Ross Brawn is megszólalt, aki elárulta, hogy Hamilton idei helyzete Michael Schumacher visszatérésére emlékezteti őt. A német legenda 2010-ben három év kihagyás után tért vissza a királykategóriába a Mercedes színeiben, azonban 2012-es visszavonulásáig már nem tudta a korábban látott teljesítményét nyújtani. Schumacher egy-egy villanástól eltekintve többnyire a középmezőnyben autózott, Brawn szerint azonban így is nagyon sokat köszönhetnek neki a csillagosok. „Lewis már karrierje alkonyán jár, ez azonban nem jelenti azt, hogy máris vége a pályafutásának. Az idei évben hosszú idő után először olyan autóval kell felvennie a harcot, ami nem képes győzelmekre. Emiatt rengeteg energiát fektet abba, hogy ezen változtasson. Ez egyfajta teszt a karaktere számára, ennek eredményeképp pedig elképzelhető, hogy George Russell egyszerűen éhesebb a futamokon. Véleményem szerint bizonyos mértékben hasonló a helyzete, mint Michaelé volt a visszatérése után. Versenyzőként mindig el kell döntened, hogy a megoldás része szeretnél-e lenni, vagy a problémáé” – magyarázta a brit szakember az F1 Insidernek.



„Michael újragondolta a szerepét akkoriban, és végül segített felépíteni azt az istállót, ami meg sem állt nyolc konstruktőri bajnoki címig. Hogy úgy mondjam, feláldozta magát a csapatért, és kulcsszerepet játszott az alapok lefektetésében. Meggyőződésem, hogy Lewis és a Mercedes is visszatér majd. Tapasztalataimból adódóan hiszek abban, hogy a nehéz időszakokból még erősebben kerülsz ki. Csak emlékezzetek vissza, hogy három világbajnokságot is éppen elveszítettünk, mielőtt 2000-ben végül sikerült megszerznünk a címet Michaellel. Az a három év tesztként szolgált számunkra, hiszen a csapat teljesen széteshetett volna a csalódások következtében, de ennek éppen az ellenkezője történt. Sokkal összetartóbbá, és jobbá váltunk” – zárta gondolatait a korábban a Benettonnál, Ferrarinál és Mercedesnél is dolgozó Brawn.

Hamilton nemrég elárulta, hogy az idei nehézségek csak plusz motivációt jelentenek számára, mindez pedig meggyőzte őt arról, hogy tovább folytassa a versenyzést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: