DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamiltont a kihívások győzték meg a folytatásról

A tavaly szezonzáró után sokan vártak arra, hogy Lewis Hamilton bejelenti visszavonulását, ám a brit versenyző csak még motiváltabb lett. A hétszeres világbajnok úgy érzi, kihívásokra van szüksége.

Karrierje nyolcadik világbajnoki címéhez is közel került 2021 végén a Mercedes rutinos versenyzője, az utolsó futam azonban egészen őrült eseményeket hozott, melyek Max Verstappennek kedveztek. A holland pilóta így első vb-győzelmét ünnepelhette, Hamilton pedig ezek után több hónapra eltűnt a nyilvánosság elől. Bár a 2022-es idény kezdetén úgy tűnt, újult erővel térhet vissza, a szabályváltozások nem kedveztek számukra, később azonban fokozatosan fejlődni tudtak.

Hamilton úgy gondolja, számára ezek a dolgok csak plusz motivációt adnak, mindez pedig meggyőzte őt arról, hogy egy darabig még biztosan folytassa a versenyzést.



„Azt hiszem, ha tavaly nyertünk volna, és idén is győzni tudunk, akkor másabb lenne az élet és más utón járnánk. Imádom, hogy egy még nehezebb fázison megyünk keresztül és át kell verekednünk magunkat ezeken a nehézségeken. Fittnek érzem magam és annak is megtalálom a módját, hogy fizikailag még jobb legyek. A mentális kihívás is egy állandó dolog, mert sportolóként a határon vagyunk. Szeretném azt hinni, hogy továbbra is megérdemlem a helyemet itt, és még rengeteg munka vár rám” – idézte a hétszeres világbajnok szavait a RacingNews365.

A 37 esztendős versenyző a Racernek nemrégiben azt is elárulta, hogy jobban örülne annak, ha közelebb lennének egymáshoz az autók, mert ez nagyobb kihívást jelentene, amire úgy érzi, személy szerint neki mindenképp szüksége van. „Hogy őszinte legyek, ha minden nap könnyű lenne, és csak úgy végig csinálnád, akkor nem lenne kihívás benne. Én szeretem ezt, és hogy kihívást jelenthetek másoknak, ők pedig nekem. Elismerjük, hogy idén nem végeztünk nagyszerű munkát, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben sem tudnánk, a múltban is sikerült” – mondta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: