DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Legyenek sokkal egyenlőbbek az autók

Lewis Hamilton nem örül annak, hogy ennyire az autókon múlik egy pilóta teljesítménye. Azt szeretné, ha közel azonos versenyautókkal mérhetnék össze tudásukat. Idén a Mercedes láthatóan gyengébb.

Igaz, akik már 2014-től is folyamatosan követték a száguldó cirkusz eseményeit, azok egy nagy mosollyal nyugtázhatják a brit ász ezen vágyát, hiszen az elmúlt nyolc szezonból legalább hatszor a Mercedes volt a domináló technika a Formula-1-ben és az a fölény kevésbé aggasztotta az ezt a fórt kiválóan kihasználó, azóta hétszeres világbajnokká váló Hamiltont.

„Nem aggódom túl a dolgot, inkább azon dolgok miatt szoktam aggódni, amiken esélyünk sincs változtatni, ilyenkor tanulni kell belőlük. Amikor más sportágakat nézek, azt látom, hogy a résztvevők nyers képességei hozzák meg a különbséget. A Formula-1-ben azonban abszolút nem ez a helyzet, itt javarészt a versenyautó és a csapat teljesítményétől függ az elért eredményünk” – ecsetelte véleményét Lewis Hamilton a The Racer hasábjain.

Lewis Hamilton közel egyforma autókat szeretne, hogy jobbak legyen az élen a csaták


„Az idei nyeretlenségem? Hát valóban nehéz, de nem igazán szeretem ezt a szót használni. Afrikában láttam olyan gyerekeket, akiknek valóban szó szerint nehéz a sorsuk, nekik tényleg semmijük nincs, na rájuk mondanám azt, hogy nehéz a helyzetük.”

„Azért az idei versenyzésem tényleg nem könnyű. Azt kívánom, hogy mindegyik autó kerüljön sokkal közelebb egymáshoz, szinte alig legyenek köztük különbségek, így lennének igazán élvezetes csaták az élmezőnyben, mindenkinek jobb lenne úgy” – utalt a Red Bull fölényére Hamilton, aki a korábbi években a Mercedes hasonló mértékű fórját élvezhette, aminek a jelek szerint egy időre vége szakadt.

A hétszeres bajnoknak csapaton belül sincs könnyű helyzete idén, az időmérőkön ugyan összességében 0,035 másodperccel gyorsabb csapattársánál, ám ami a versenyeket illeti, George Russell jelenleg 35 ponttal jár Hamilton előtt néhány futammal a szezonzárót megelőzve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: