DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Zhou: Hamilton mellettem állt

A kínai versenyző elmondta, hogy bemutatkozó szezonja során több alkalommal is támogatást kapott a hétszeres világbajnoktól, akihez hasonlóan ugyanúgy rasszista megjegyzéseket kapott.

Guanyu Zhou, az idei szezon egyetlen debütálója, aki az árulkodó jelek szerint jövőre is az F1-ben maradhat, elmondta, hogy komoly támadásokat kapott azt követően, hogy az Alfa Romeo versenyzőjévé vált. A kínai szerint hasonló rasszista megnyilvánulásoknak volt kitéve, mint amelyeket Lewis Hamilton tapasztalhatott karrierje során.

„Úgy érzem, hogy megtapasztaltam azt, amit Lewis kapott talán két évvel ezelőtt, amikor nagyon kiemelkedő volt és mindenféle rasszista megjegyzést kapott, különösen tavaly” – kezdte Zhou a Crash.net portálnak adott interjújában. „Én tavaly ugyanakkor tapasztaltam, de a pályafutásunk másik részében, szóval ezek a dolgok hasonlóak. Legalábbis idén, azt hiszem, hogy mindketten megmutatjuk, hogy mit érdemlünk. Úgy gondolom, hogy az F1 mint sport egy nagy család, szóval ha ezt mindenki megérti és pozitívan állunk mindenhez, az a helyes út a jövőre nézve.”



Továbbá az Alfa Romeo versenyzője felnéz a brit világbajnokra: „Lewis a pilóták vezetője, aki megpróbálja egy jobb jövőbe vezetni a sportot, amiért az összes pilóta tisztelete jár.” Első pontszerzését követően Hamilton gratulált is neki: „Bahrein után gratulált nekem és néha tartjuk a kapcsolatot. Mivel nem ismerem régóta, így idén van az első alkalom, hogy ténylegesen megismerkedtem vele” – mondta Zhou, aki ezzel alátámasztja azt, hogy a brit igyekszik támogatni a fiatalokat.

„Természetesen tanácsot nem adott, hiszen versenyről van szó” – viccelődött Zhou. „De nagyon mellettem állt, és tudja, hogy min mentem keresztül, ment eléggé hasonló” – utalt vissza hasonló problémáikra a kínai, aki Hamilton öltözködését is elismeri. Szerinte jó dolog, hogy hosszú idő után, amikor a versenyzők csak pilótának számítottak, valaki a személyes ízlésének megfelelően mutatkozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: