DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton igyekszik támogatni a fiatalokat

A hétszeres világbajnok szerint fontos, hogy a tapasztalt versenyzők segítsék a fiatal titánokat, akik véleménye szerint még nem teljesen tudják eldönteni, hogyan menedzseljék pályafutásukat.

Lewis Hamilton 37 évesen az idei mezőny második legtapasztaltabb versenyzőjének számít a 41 éves Fernando Alonso után, nemrég azonban elismerte, hogy egyelőre egyáltalán nem gondolkodik a visszavonuláson, tehát vélhetően jelenlegi kontraktusa 2023-as lejártát követően is láthatjuk még a rajtrácson a britet. A hétszeres bajnok egy interjúban árulta el, hogy tapasztalatával igyekszik segíteni az olyan fiatal versenyzőket, mint például honfitársa Lando Norris, vagy épp Charles Leclerc.



„Rengeteg fiatal tehetség van a mezőnyben, és folyamatosan érkeznek az újabb és újabb remek képességekkel rendelkező pilóták” – idézi Hamiltont a Crash.net. Emlékszem, amikor megérkeztem, akkor azt gondoltam, hogy bárkit legyőzhetek, szóval tisztában vagyok az érzéseikkel, mert én is átéltem ezt. Próbálok kapcsolatot kialakítani velük, és támogatni őket, mert mint mondtam, átéltem a helyzetüket. A 20-as éveid elején nem mindig egyszerű eldöntened, hogy mi az, amit kimondj, és mi az, amit inkább nem kellene. Ugyanakkor majd kicsattansz az energiától, a tehetségtől és a képességeidtől” – jellemezte a fiatal versenyzők helyzetét az immár több, mint 300 versenyen részt vevő Hamilton.

„Nagyon izgatottan várom, Lando és Charles mire lesznek képesek, mert már most is kiválóan teljesítenek, és folyamatosan lépkednek előre. Van néhány nagyon tehetséges versenyzőnk a rajtrácson” – zárta Hamilton, akinek George Russell személyében szintén egy szupertehetség jutott csapattársul idén. A Williamstől érkező brit elmondása szerint rendkívül sokat tudott fejlődni a hétszeres világbajnoknak köszönhetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: