DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Még sokáig versenyezhetek

A 37 éves brit pilóta egyáltalán nem gondolkodik még a visszavonuláson: úgy érzi, a halála napjáig a Mercedes kötelékeibe fog tartozni, és továbbra sem tett le a nyolcadik vb-cím megszerzéséről.

Lewis Hamilton jelenleg a 2023-as idény végéig rendelkezik szerződéssel a Mercedes Formula-1-es alakulatával: a jövő év végén már a 39. életévének a betöltéséhez fog közeledni a pilóta. Szavai azonban nem arról árulkodnak, hogy a 40-hez közeledve a visszavonuláson gondolkodna:

„Évek óta előjönnek a sztorik a visszavonulásról és a befejezésről” – idézi Hamiltont a Formula1.com. „Ami engem illet, egészségesebbnek érzem magam, mint valaha, mivel komoly figyelmet fordítok rá: fittnek érzem magam. Imádom, amit csinálom, és nem tervezem a közeljövőben befejezni.”

hamilton-dppi-2022



„A célom mindig az volt, hogy a Mercedesnél legyek. Imádom a régóta fennálló kapcsolatunkat. Úgy érzem, rengeteg pozitív dologra vállalkozunk, és nem is csak a sportban, hanem azon kívül. Úgy gondolom, rengeteg a munka és sok mindent érhetünk el együtt, úgyhogy a része akarok lenni ennek. Szerintem mindig is a Mercedesnél leszek a halálom napjáig. Úgy érzem, még elég sokáig versenyezhetek.”

Bár idén a Mercedes nemigen talált bele az új szabályokba és így egyelőre győzelem nélkül áll Hamilton, továbbra sem tett le a nyolcadik vb-címről a pilóta – igaz, nem elsősorban ez a fő célkitűzése: „Egyértelműen egy kihívás” – mondta az újabb siker lehetőségéről. „Számomra ez csak egy újabb világbajnoki győzelem lenne. Minden egyes címhez úgy állok hozzá, mintha az első lenne, a világbajnokság megnyerésének érzése annyira egyedi és különleges a maga módján.”

„Természetesen a történelemben még senki nem nyert többet hétnél, és megpróbáljuk ezt elérni. De azt hiszem, ahogy öregszünk, ráeszmélünk, hogy a legfontosabb maga az út, amit bejárunk az emberekkel, valamint az emberek, akiket magaddal viszel és akiket felemelsz. Lehetőségünk van számos embert felemelni, nem is csak a csapatunkban, hanem a Mission 44-nél végzett munkánkkal: sokkal inkább a nagyobb képet kell nézni. De személyes szinten továbbra is az újabb vb-cím a cél. Rendkívül büszke lennék, ha meg tudnám tenni ezért a csapatért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: