DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Zhou reménykedik a közös folytatásban

Egyelőre még nem kapta meg jövő évre szóló szerződését Guanyu Zhou, aki idén mutatkozott be az F1-ben, az Alfa Romeo csapatával. A kínai jó teljesítményt nyújt, de az Alfa nem akar kapkodni.

Az Alfa Romeo nagyszerűen kezdte a szabályváltozásokat hozó 2022-es szezont, mondhatni a Mercedesszel holtversenyben harmadik erő voltak a Ferrari és a Red Bull mögött, azonban szezon közben a fejlesztési versenyben lemaradtak, s mostanában már a pontszerzés is nehezére esik az olasz csapatnak.

Valtteri Bottas jelenleg az összetettbeli 10. helyen áll 46 begyűjtött egységgel, Zhou azonban csak három futamon szerzett eddig pontot, összesen hatot. Bottashoz mérve nyilván elmarad a számok tekintetében a kínai, azonban az időmérőkön egyre gyakrabban utasítja maga mögé a finnt, s az elmúlt évek egyik legjobb újonca Zhou.



Ennek ellenére sem kapott még hosszabbítási ajánlatot az Alfa Romeótól: „Egyelőre még nem született meg a döntés. Vannak terveink, de még nem írtunk alá semmit. Azonban folyton a jövőről beszélgetünk és ígéretesnek látom a helyzetet, de most még várnunk kell” – mondta az El Mundo Deportivónak az Alpine-akadémia egykori tagja.

„Ez az első évem az F1-ben, a csapat pedig elégedett az általam látott munkával és ami azt illeti, én is szívesen dolgoznék velük a továbbiakban is. Eddig nem kaptam szerződési ajánlatot, de jó hírekben reménykedem” – tette hozzá Zhou.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: