DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Az Audi érkezése elismerés az F1-nek

A Red Bull csapatfőnöke szerint az Audi 2026-os csatlakozása a királykategóriához, valamint a többi gyártó érdeklődése egyfajta pozitív visszacsatolásként fogható fel a sportág szempontjából.

Az Audi a Belga Nagydíj hétvégéjén jelentette be hivatalosan is azt, ami gyakorlatilag már hónapok óta nyílt titok volt, miszerint a német márka az augusztusban elfogadott új motorszabályoknak is köszönhetően 2026-tól motorszállítóként csatlakozik a száguldó cirkusz körforgásához. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy az ingolstadtiak mely jelenlegi csapattal működnek majd együtt az új szabályciklusban, a pletykák szerint azonban az Alfa Romeót üzemeltető Sauber lehet az Audi választottja, amit alátámaszthat az is, hogy a svájci istálló a 2023-as szezon végén szakít a névadó szponzorként funkcionáló Alfa Romeóval. A hinwiliek az elmúlt héten a közösségi médiás felületeiken árulták el, hogy szeptember 27-én bejelentésre készülnek, ami könnyen lehet, hogy az Audival történő házasságot fogja hivatalossá tenni. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner örül a német gyártó érkezésének, mert szerinte ez annak a bizonyítéka, hogy a sportág jó irányba halad.

„Szerintem ez nagyszerű, hogy újabb gyártók érdeklődnek az F1 iránt” – idézi a brit szakembert az F1 hivatalos weboldala. „Az Audi bejelentése nyilvánvalóan egy jelentős esemény, hiszen esetükben egy első osztályú márkáról van szó. Véleményem szerint a gyártók érdeklődése a beszállás iránt bizonyítéka és elismerése a sportág jelenlegi helyzetének és népszerűségének.”



Az új motorszabályok megalkotása során az FIA és az F1 egyik nem titkolt célja az volt, hogy vonzóbbá tegyék a sportot az autógyártók számára. „Nyilvánvalóan az új szabályok kulcsszerepet játszottak a döntésükben, hiszen azok egyik alapvető eleme, hogy lehetővé teszik az új érkezőknek, hogy azonnal versenyképesek legyenek. Fantasztikus, hogy az Audi elköteleződött, és ne feledkezzünk meg a további érdeklődőkről sem. Izgalmas időszak ez az F1 életében, és nagyon várjuk már, hogy a rajtrácson köszönthessük őket 2026-ban.”

A Volkswagen-konszern másik zászlóshajója, a Porsche épp a Red Bull oldalán szándékozott csatlakozni az F1-hez, a tárgyalások végül azonban zátonyra futottak. A németek akkori közleménye alapján azonban valószínűsíthető, hogy továbbra is keresik a lehetőséget a belépésre, a történet tehát még szolgálhat nem várt fordulatokkal az elkövetkező hetekben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: