DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: mégsem száll be az F1-be a Porsche – legalábbis a Red Bull-lal

A német gyártó hivatalos közleményben jelezte, hogy meghiúsult a terv, nem lesz a Red Bull partnere 2026-tól. Az eredeti elképzelések már nem elérhetőek az energiaitalosokkal.

„Az elmúlt hónapok során a Porsche és a Red Bull tárgyalásokat folytatott arról a lehetőségről, hogy a Porsche beszálljon a Formula-1-be. A két vállalat most közösen arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy ezek a tárgyalások nem folytatódnak a továbbiakban. Az előzetes feltevés mindig az volt, hogy ez a partnerség egyenlő feltételek mellett jön létre, ami nem csak a motorról, hanem az egész csapatról szólt volna. Ez nem jöhet létre. Az új szabályrendszer miatt viszont az F1 így is vonzó opció a Porsche számára, amely továbbra is figyeli ezt a közeget” – jelentette be péntek délelőtt a Porsche.

porsche-vw-logo_2



A két fél megegyezése nemrég még szinte kész ténynek számított, a hivatalos bejelentés pedig csak formalitásnak, ám az utóbbi egy-két hétben elmérgesedett a viszony és a Red Bull mégsem akart ilyen szintű együttműködést, amelyről Christian Horner csapatfőnök beszélt is. „A Red Bull mindig is független csapat volt, ez volt az egyik erősségünk. Ez adta a gerincét annak, amit elértünk és annak, hogy gyorsan tudtunk reagálni, része a DNS-ünknek. Nem egy testület irányított szervezet vagyunk, az egyik erősségünk, ahogy versenycsapatként működünk, és ez egy alapvető előfeltétele a jövőnknek is.”

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója pedig éppen a minap pendítette meg, hogy vannak más gyártók is, amelyek érdeklődnek a beszállás iránt, így abszolút nem esnek kétségbe, ha meghiúsul a Red Bull és a Porsche házassága. 

A Porsche-közlemény vége mindenesetre érdekes: továbbra is jó opció számukra az F1 és egyelőre tulajdonképpen csak azt jelentették be, hogy a Red Bull-partnerség lehetőségét vetették el...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: