DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bukhat a Porsche-projekt, de jöhet más?

Stefano Domenicali szerint más gyártók is érdeklődnek az F1-be való beszállással kapcsolatban, csak még nem álltak ezzel a nyilvánosság elé. Ha nem jön a Porsche, majd jöhet más.

Érdekes dolgot pendített meg Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója az Olasz Nagydíj előtt: arról beszélt, hogy valóban meghiúsulhat a Porsche beszállása, de további gyártók érdeklődnek erről a lehetőségről, így egyáltalán nem aggódik. Mint ismert, az Audi már bejelentette, hogy a 2026-tól érvényes új szabályrendszerben motorgyártóként beszáll a száguldó cirkuszba, de egészen az utóbbi időszakig szinte biztosnak tűnt, hogy a Porsche a Red Bull-lal lép szövetségre. Az elmúlt hetekben viszont közlemények és pletykák is arra utaltak, hogy a házasság veszélyben van, a Honda szeretne visszatérni hivatalosan is, a Porsche és a Red Bull pedig nem feltétlenül ért egyet az esetleges együttműködés feltételeiben.

„Csak annyit mondhatok, hogy a Porsche fontos része annak a csoportnak, amelyben megbeszéléseket folytatott és folytat is a 2026-tól érvényes új motorszabályokkal kapcsolatban. Olvastuk a Porsche és a Red Bull kommentjeit, rajtuk múlik, hogy hogyan döntenek. Ugyanakkor vannak egyéb gyártók, akik nem akarnak a nyilvánosság elé állni ezzel” – idézi Domenicali szavait a Motorsport.com.

-00122033_390



A szakember azt is hozzátette, hogy jelenleg nincs mitől tartani: korábban sosem látott kombinációt alkotnak az F1-ben a gyártók, a csapatok és a motorszállítók, ráadásul mindenre van tartalékterv is. Gyakorlatilag bárki bármilyen döntést hoz, az nem rengeti meg a sportágat és ahogy Domenicali fogalmazott: ha bármi változik, tudják, hogy mit kell tenniük.

Ami a Porschét illeti: legutóbb Christian Horner fogalmazott úgy, hogy csak az ő feltételeikkel csatlakozaht hozzájuk a Volkswagen csoporthoz tartozó gyártó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: