DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Remélem, Ricciardo kap egy új esélyt

Továbbra is hisz az ausztrál pilótában Christian Horner, ezért abban reménykedik, hogy jut neki hely a mezőnyben. A szakember elárulta, az Alpine helyében ő szerződtetné Daniel Ricciardót.

A Red Bulltól való távozása óta elég hullámzó teljesítményt nyújtott Daniel Ricciardo, aki egy ideig az azóta Alpine néven futó Renault istállóját erősítette, az előző évtől kezdve pedig a McLaren szolgálataiba állt. Bár tavaly ősszel úgy tűnt jól alakulhatnak a dolgok, hiszen egy futamgyőzelem is összejött számára, a wokingiak végül idő előtt megköszönték a munkáját, így a szerződése lejárta előtt távozni kényszerül az idény végén.

A 33 éves pilóta helyzetét őszintén sajnálja Christian Horner, aki úgy gondolja, egykori versenyzője megérdemelne még egy esélyt. Mint az ismert, Ricciardo helyét honfitársa, Oscar Piastri veszi át 2023-tól kezdve.

„Sajnos már eljátszotta a zsetonjait, ami nagy kár. Nagyszerű személyisége van és egy nagyon jó versenyző. Nyilvánvalóan egy kicsit letért az útról, de jó lenne, ha a sportban maradna” – mondta el Horner a Beyond the Grid podcastben, ahol arról is megkérdezték, ő szerződtetné-e az Alpine helyében. A francia alakulatnál megüresedett egy hely Fernando Alonso távozásával, így akár az is előfordulhat, hogy az ausztrál ismét náluk kössön ki.



„Valószínűleg elvinném a helyükben, hogy őszinte legyek. Ismerik őt néhány szezonnal korábbról, és nagyszerűek voltak együtt az utolsó közös évükben. Több dobogós helyet is szereztek. Ő az a fajta srác, akit szerintem újra fel lehetne építeni. Ez nem volt jó tapasztalat számára, akármi is volt az oka ennek, de vissza kell gondolni a nálunk futott versenyeire, a győzelmeire, dobogókra és az elképesztő előzésekre, amikre képes volt, ez még mindig ott van benne, biztos vagyok ebben. Csak egy kis újraindításra van szüksége” – folytatta a Red Bull csapatfőnöke.

Horner úgy látja, a pilóta képességei nem koptak meg, és bár a szerencse ritkán fordul meg az ilyen helyzetekben, szerinte Ricciardo még mindig képes lenne a csúcsra törni. „Mint minden sportágban, az önbizalom itt is nagy elem, és valamilyen oknál fogva nem érezte az autót két szabályrendszerben sem. Ez valószínűleg csorbította az önbizalmát, de még mindig van benne. Egy rátermett versenyző, aki nem felejti el, hogyan kell teljesíteni, szóval remélem, hogy kap még egy lehetőséget, és jövőre újra a rajtrácson lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: