DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Hamilton sosem ismerte el Verstappent

Tavaly Lewis Hamilton, idén pedig Charles Leclerc lett Max Verstappen legnagyobb kihívója a világbajnoki címért folytatott harcban. Christian Horner a kölcsönös tiszteletadásban látja a legnagyobb különbséget a két pilóta között.

Kemény küzdelem végén 2021-ben a Red Bull holland pilótája hódította el az egyéni világbajnoki címet, legfőbb riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben, kettejük párharca azonban akkor véget ért, miután az új aerodinamikai szabályok bevezetésével némileg az erősorrend is megváltozott az idei évre.

Bár a Red Bull továbbra is gyors maradt, a Mercedes teljesítménye visszaesett, a Ferrari pedig jelentősen megerősödött az elmúlt években látottakhoz képest, így Verstappen új kihívót kapott Charles Leclerc személyében. A fiatal monacói pilóta és a hétszeres világbajnok között van egy hatalmas különbség a Red Bull csapatfőnöke szerint, aki úgy látja, a maranellóiak versenyzője képes volt elismerni riválisa képességeit.

„Van különbség, mert Charles és ő tisztelik egymást. Gyerekkoruk óta versenyeztek egymás ellen, ezért kölcsönös a tisztelet. Egyszer sem hallottam például, hogy Lewis elismerte volna Max képességeit. Emiatt egy kicsit több tüske volt benne, ezt pedig érezni lehetett a két versenyző között” – árulta el Horner a Beyond the Grid podcastben.



A csapatvezető szerint a tavalyi bajnoki küzdelem időnként már kezdett személyessé válni, ami így a pályán zajló küzdelem mellett kezdett pszichológiai harccá változni.

„Ez inkább Lewis fejében játszódott le így, mert ő a hétszeres világbajnok, akinek minden vesztenivalója megvan, Max pedig a fiatal srác, aki kockáztat, aki mindent belead, neki nem volt mit veszítenie. Néhány tavalyi előzése lenyűgöző volt, és azt hiszem, érezni lehetett, hogy ez kezdte megzavarni Lewist. Miután pole-pozícióban volt Silverstone-ban, de Max megnyerte a sprintversenyt, egyértelműen láttuk, hogy Lewis egy kicsit megtört. Ha másnap Max átjutott volna a Copse kanyaron, akkor nem hiszem, hogy aznap délután még egyszer látták volna, szóval ott volt egyfajta kétségbeesés is” – utalt Horner az előző évi Brit Nagydíjon történt ütközésükre.

„Nagy tétje volt a dolognak, és az érzelmek magasra csapnak, de ez valószínűleg Lewisra vitathatatlanul jobban hatott, mint Maxra, mert, ahogyan már említettem, neki több vesztenivalója volt. Max mindent megnyerhetett” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: