DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton nem kételkedik a csapatában

Bár az év elejéhez képest rengeteget javultak, a Mercedes továbbra is futamgyőzelem nélkül áll idén. Lewis Hamilton ennek ellenére bízik abban, hogy visszatérhetnek az élre.

A 2014-es szezontól kezdve szinte verhetetlennek tűnt a Mercedes, Lewis Hamilton pedig 2020 végéig bezárólag hat bajnoki címet gyűjtött a német márka színeiben. A britek hétszeres világbajnoka idén viszont nincs egyszerű helyzetben, miután a jelenlegi autójukkal jelentős problémák merültek fel.

A legnagyobb gondot eleinte a delfinezés jelensége okozta, ám azóta már sikerült úrrá lenniük a főbb gondokon, és jó néhány dobogós helyezést elkönyvelhettek. A futamgyőzelemmel egyelőre még adósak maradtak, Hamilton azonban teljesen biztos benne, hogy jövőre egészen más helyzetben lesznek.



„Ez egy bonyolult dolog, de azt mondanám, hogy a múltban nagyon erősek voltunk, világbajnoki címeket nyertünk, most pedig a kommunikációnk folyamatosan javul. Több csoportos megbeszélést tartunk, és én is próbálok segíteni, hogy minél több visszajelzést adjak arról, mit érzek az autóban, és melyek azok a területek, ahol még időt nyerhetnénk. Ezek olyan apróságok, amiket nem fognak látni az adatokból és csak egy versenyző fogja tudni megmondani, szóval George és én szorosan együttműködünk” – árulta el Motorsport Week kérdésére válaszolva.

Hamilton szerint az év utolsó hat futama sokat segíthet abban, hogy meghatározzák a 2023-as autó tervezési specifikációit.

„Van potenciál az autókban, és van elég leszorítóerőnk is, csak néhány helyen nem tudjuk kihasználni. A vezethetőség is természetesen egy olyan terület, ahol mindig lehetünk jobbak, de elég kényelmes a mostani irány. 1000%-ban bízom a gyárban dolgozó srácokban, akik összeillesztik a kirakós összes darabját, és nincs kétségem afelől, hogy jövőre ismét harcolni fogunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: