DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Nagyot léptünk előre Spa óta

Bár győznie Monzában sem sikerült, a Ferrari monacói pilótája szerint érezhető volt az előrelépés a nyári szünetet követő első verseny óta. A csapattárs szerint jönnek még majd kedvezőbb pályák.

A Belga Nagydíj alapján előzetesen sokan a Red Bull fölényét várták Monzában is, ehhez képest szombaton Charles Leclerc szerezte meg a pole-pozíciót a Ferrarival. Vasárnap aztán már mégis fordult a kocka, Max Verstappen a hetedik helyről startolva is győzni tudott, míg a monacóinak és a Scuderiának igazából nem volt reális esélye, hogy elkapja a hollandot.

A második hely ellenére Leclerc azért arra rámutatott, hogy sokkal jobb volt a tempójuk, mint két héttel korábban Belgiumban: „A második hely jó, de szerintem azt sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen messzire jutottunk Spa óta. Az egy katasztrófa volt számunkra, hat vagy hét tizedmásodperccel volt gyengébb a tempónk. Itt sokkal jobb volt a helyzet” – idézi a RacingNews365.com a pilóta Mattia Binotto csapatvezető véleményével összecsengő szavait.

leclerc-dppi-monza-2022



„Az első etap igazán biztató volt, aztán kiálltunk a virtuális biztonsági autós fázis alatt. Balszerencsénk volt, hogy épp akkor ért véget a VSC, amikor a bokszban voltunk, így nem igazán tudtunk kihasználni ennek az előnyeit. Ezután egy igen hosszú etapot kellett teljesítenünk a közepes abroncsokon. Ez egy szép előrelépés Spához képest, de nem tesz boldogabbá. Ez a pálya nem igazán fekszik az autónknak, számítottunk rá, hogy küszködni fogunk a Red Bullhoz képest. De eléggé versenyképesek voltunk, szépet léptünk előre Spa után, ami jó.”

A csapattárs Carlos Sainz, aki a rajtrács végéről startolva futott be a negyedik pozícióban, úgy érzi, ha ő is élbolyból indulhatott volna, sokkal inkább nyomás alá tudták volna helyezni Verstappent az Olasz Nagydíjon:

„Ha nem lett volna a büntetésem, hanem mindkét autónkkal ott lehettünk volna az elejében, komoly nyomás alá helyezhettük volna Maxot. Sajnos viszont volt büntetésem, így nem tudtuk megosztani a stratégiát, ezzel pedig Max csinálhatta az ellenkezőjét, mint Charles. Úgy gondolom, ha már nem lesznek büntetéseink és nekünk kedvezőbb pályákra érkezünk, mint például Szingapúr, s így én is ott lehetek, akkor két autóval tudunk majd játszani Max ellen, s ettől jobb helyzetbe kerülünk” – vélekedett a spanyol.

Sainz hozzátette: fiatal csapat a jelenlegi Ferrari, amelynek még érnie kell, de jó irányba haladnak, nagyot léptek előre az idei autóval és tanulni fognak a hibáikból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: