DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris szerint túl sok hibát vétett a McLaren

A wokingiak a második rajtsor kisajátítása után csupán egy hetedik helyet tudtak felmutatni a vasárnapi Olasz GP-n, Norris szerint azonban könnyedén az első ötben végezhettek volna a hibák nélkül.

Tavalyi meglepetésgyőzelmének helyszínén ismét nagy lehetőség hullott a McLaren ölébe, hiszen a rajtbüntetéseknek köszönhetően Lando Norris és Daniel Ricciardo párosa a második sorból várhatta a piros lámpák kialvását, az istálló azonban nem tudta igazán jó eredményre váltani kecsegtető rajtpozícióit, miután Ricciardo hat körrel a futam leintése előtt technikai hiba miatt állt ki, Norris pedig a rosszul sikerült startot követően csupán a hetedik helyen végzett Monzában. Az ifjú brit szerint könnyen a top 5-ben végezhettek volna, a csapat által elkövetett hibák azonban megakadályozták őket ebben.

„A rajtbeállítások kapcsán hibáztunk, én pedig nem tudtam változtatni, vagy alkalmazkodni a dolgokhoz, ezért gyakorlatilag egy olyan autóval kellett elindulnom, ami nem volt megfelelően felkészítve egy rajtra” – magyarázta Norris rossz elrugaszkodásának okát. „Emiatt kétszer, vagy háromszor is közbelépett a lefulladásgátló, ami rengeteg időmbe és pozíciómba, végső soron pedig valószínűleg az ötödik helybe került. Meglehetősen csalódott vagyok, mert szerintem jó munkát végeztem, és remekül vezettem, de egyszerűen túl sok hibát vétettünk ma.”



Norris a verseny végén ingerültnek hallatszott, a csapatrádión, amikor arra kérte mérnökét, hogy ne beszéljen hozzá, a brit szerint azonban egyszerűen csak nem szeretett volna kiesni a ritmusból: „Jobban teljesítek, amikor nyugalomban vezethetek, ezért többnyire szeretnék a saját ritmusomban maradni, és a dolgomra koncentrálni. A safety car nélkül talán a hatodik helyen végeztünk volna, de mi kiálltunk kerékcserére, ami talán szintén nem volt a legjobb húzás” – idézi a McLaren versenyzőjét az F1 hivatalos weboldala. „Egyszerűen jól érzem magam vezetés közben, és nincs szükségem arra, hogy folyamatosan informáljanak, amikor már csak öt kör van hátra.”

A brit pilóta a hibák ellenére is megtalálta a monzai hétvége pozitívumait: „Szerintem az, hogy pusztán tempófölényből meg tudtam előzni Fernandót mindenképp pozitívum, különösen azután, hogy pénteken gyorsabbnak tűntek nálunk. A versenyen azonban mi voltunk az erősebbek. Emellett kipróbáltunk új dolgokat is, amelyek közül néhány működőképesnek tűnt, szóval remélhetőleg vár még ránk néhány jó hétvége, ha tudjuk fejleszteni az autót” – zárta gondolatait Norris.

A wokingi istállónak különösen amiatt lehet fájó az elszalasztott lehetőség, hogy az Alpine egyik versenyzője sem tudott pontot szerezni Monzában. A McLaren vártnál gyengébb eredményei miatt azonban a franciák továbbra is tartják a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban, 18 ponttal megelőzve a patinás brit alakulatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: