DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff és Hamilton is elégedett az ötödik hellyel

Harmadik és ötödik helyen ért célba Monzában a két Mercedes. Toto Wolff és Lewis Hamilton is elégedettek, miután a brit csupán a tizenkilencedik helyről rajtolhatott. A kármentés sikeres volt.

Rajtbüntetése miatt a tizenkilencedik helyről vágott neki az idei Olasz Nagydíjnak Lewis Hamilton. A Mercedes mindenképpen az első tízbe várta őt, az ötödik helyen leintett brit teljesítményével így végül mindannyian elégedettek voltak. Hamilton csapattársa, George Russell ráadásul harmadikként ért célba, ezzel értékes pontokat szerezve a Mercedesnek.

„Jó verseny volt” – értékelt röviden Hamilton a futam leintését követően. „A srácok azt mondták, a hatodik és a negyedik hely között bármi lehetséges. Egy kicsit megterhelő volt ez számomra, de jól szórakoztam. Kezdetben küzdöttem, de hálás vagyok, amiért átjutottam a mezőny nagy részén és értékes pontokat szereztem” – fogalmazott.

Hozzátette, a verseny végi újraindítás elmaradása számára kapóra jött, ugyanis a mögötte autózóknak frissebb abroncsaik voltak. „Örülök, hogy így alakult” – mondta.

 



Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, a számukra nem kedvező pályákon egyértelműen ők a harmadik erő, így az ötödik és a harmadik hely közötti eredmény a maximum, amit elérhetnek.

„Muszáj a legjobbunkat hozni minden hétvégén, hogy versenyben lehessünk a Ferrarival. Ez egy kicsit talán enyhíti bennünk a rossz érzést, amiért az autó nem olyan idén, mint vártuk” – hangsúlyozta Wolff. Hozzátette: „A versenyigazgatókat gyakran éri kritika, de úgy gondolom, ezúttal betartották a szabályokat. Ennek így kellett lennie” – zárta gondolatait a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: