DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Túl lassúak vagyunk ezen a hétvégén

Utolsó Olasz Nagydíjára készül Sebastian Vettel, aki ugyan a büntetéseknek köszönhetően előrébb léphet majd a rajtrácson, a tempójukat tekintve viszont nem volt túl boldog a kvalifikációt követően.

Érzelmes hétvégére készült Olaszországban az Aston Martin négyszeres világbajnok versenyzője, miután ez lesz F1-es karrierje utolsó Olasz Nagydíja. Sebastian Vettel több szempontból is kötődhet a helyszínhez, hiszen élete első győzelmét Monzában aratta a Toro Rosso színeiben, korábban pedig a Ferrarinál is versenyezhetett.

A mostani időmérő edzés után azonban nem lehetett túl boldog, hiszen a Q1-ből sem tudott továbbmenni, és hivatalosan csak a 17. helyen zárt. Szerencséjére több versenyzőt is büntetéssel sújtanak, így ennél jobb pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását.



„Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Volt egy kis problémánk a karosszériával az edzés elején, így nem tudtuk megtenni a szükséges köröket, és nem vettük fel a ritmust. A végén volt egy köröm, amivel elégedett voltam, de túl lassúak vagyunk ezen a hétvégén. Ez a hétvége szerintem általánosságban véve is nagyon nehéz eddig, szóval arra számítok, hogy holnap is nehéz napunk lesz. Lehetséges, hogy nyerünk néhány helyet, de nehéz lesz megtartanunk” – árulta el Vettel a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Csalódottságát nem igazán tudta leplezni a német pilóta. Vettel úgy látja, visszavonulása után nem fognak hiányozni az olyan napok, mint amilyen a szombati volt. „Más körülmények között, más munkát tudnék végezni. Igyekszem a legjobbat kihozni magamból, és úgy befejezni, ahogyan én szeretném. Azt nyújtom, amit tudok, aztán a nap hétfőn is fel fog kelni az utolsó futam után, ezért eléggé nyugodt vagyok. Úgy értem, szomorú lesz, de nem fognak hiányozni az olyan napok, mint a mai, hogy őszinte legyek” – zárta gondolatait a 35 esztendős pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: