DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen a pályahatárok miatt szenvedett

Nem volt igazán jó a Haas tempója szombaton, Kevin Magnussen azonban ennek ellenére bejuthatott volna a Q2-be. A dán pilótának végül két körét is törölték, így csak a 19.helyen zárt.

Nincs túl jó hétvégéje eddig az amerikai istállónak, ami az Olasz Nagydíj szombati kvalifikációján is feltűnő volt, miután pilótáik az utolsó két pozícióban zártak, továbbá korábban az erőforráselemek cseréjével még büntetésekkel is számolniuk kellett. A rossz forma ellenére az első szakaszban úgy tűnt, Kevin Magnussen simán beférkőzhet Q2-be, ám ez két nekifutásra sem sikerült a szabályoknak köszönhetően.

A stewardok kétszer is törölték a Haas pilótájának körét, aki a történtek után frusztráltan nyilatkozott a sajtó munkatársainak.



„Ez elég bosszantó. Úgy érzem, hogy ezek a pályahatárokkal kapcsolatos dolgok nagyon feleslegesek. Mindig a kanyarok kijáratán történik ez, mint például a 7-es kanyarnál, ahol törölték a köridőmet. Ott van egy dupla rázókő, amin ha túlmész, akkor tényleg sokat veszítesz az idődből. Van egy természetes pályakorlát, ahogy annak lennie kell, de ha pár centivel már szélesebbre veszed, akkor ez van, ami szerintem butaság és felesleges” – mondta el kollégánk jelenlétében Magnussen.

A rutinos versenyző igyekezett reálisan értékelni a helyzetüket. Úgy gondolja, nincs igazi esélyük a pontszerzésre, de azért reméli, sikerült javítaniuk vasárnap.  

„A versenyen gyorsabb az autónk, legalábbis versenyképesebb, majd aztán jönnek a kvalifikációk. Nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy pontszerzők legyünk, de egy kis szerencsével ki tudja? Nem kaphatsz pontokat, ha nem próbálkozol” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: