DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Leclerc szeretné megismételni 2019-et vasárnap

Mindent beleadott és a korábbinál is többet kockáztatott az utolsó időmérős körén, ez pedig pole-t eredményezett a monacói pilóta számára a Ferrari hazai F1-es nagydíjára.

Mivel a két élcsapat másik három pilótáját egyaránt büntették motorkomponens-csere okán, eleve garantálható volt, hogy Charles Leclerc-é lesz a rajtelsőség a Formula-1-es Olasz Nagydíjon. A monacói azonban erőből is a leggyorsabbnak bizonyult az időmérőn, így a pályán is ő szerezte meg a pole-t Monzában.

Az idén már nyolcadik időmérős elsőségét ünneplő monacói a szenvedélyes olasz Ferrari-rajongók, a tifosi örömujjongásától kísérve értékelte a kvalifikációt a leintés után:

leclerc-dppi-pole-monza-1



„Lenyűgöző volt. Nem volt egyszerű időmérőnk. Tudtam, hogy elég komoly potenciál rejlik az autóban, ha mindent jól összerakunk. Az utolsó időmérős körömben mindent össze kellett raknom, és ezt sikerült is megtennem. Nagyon elégedett vagyok a körömmel és a teljesítményemmel, mostanáig nagyszerű volt a hétvégénk. Remekül érzem magam az autóban, és remélem, hasonlóan teljesíthetünk holnap, mint tettük azt 2019-ben” – utalt a három évvel ezelőtti monzai futamgyőzelmére a pilóta.

Amikor az interjúkat készítő Davide Valsecchi különösen a két Lesmo-kanyarban nyújtott produkcióját emelte ki, Leclerc így fogalmazta meg az utolsó gyorsköre titkát: „Egyszerűen csak sokkal több kockázatot vállaltam. Az volt az utolsó köröm, tudtam, hogy elég sok teljesítményt kell még ott találnom. Mindent beleadtam, és ez most összejött.”

Leclerc mellől George Russell, míg mögüle a két McLaren startolhat vasárnap. Max Verstappen a hetedik rajtkockából vághat neki az Olasz Nagydíjnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: