DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Frusztráló lesz a vasárnap

Bár a kvalifikációt az ötödik helyen zárta, vasárnap az utolsó helyek egyikéről indulhat büntetéseinek köszönhetően Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok egy nehéz versenyre számít.

Meglepően jól szerepeltek a Mercedesek az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, melyen Lewis Hamilton az ötödik, George Russell pedig a hatodik helyen zárt. Mivel előzetesen kilenc pilóta rendelkezett valamilyen rajtbüntetéssel az erőforráselemek cseréje miatt, így a holnapi rajtrács csak nyomokban emlékeztet majd arra a sorrendre, ami a kvalifikáción kialakult. Ennek köszönhetően például a fiatal brit pilóta az első sorból indulhat majd, csapattársa viszont a mezőny végére esik vissza.

Hamilton úgy érzi, a maximumot hozták ki a szombati napból, így összességében elégedett a teljesítményükkel.



„Nem ez volt a legjobb időmérőm. Valószínűleg ma lassabbak voltunk, így ötödik hely volt a legtöbb, amit elérhettem. Két tizedet veszítek csak az utolsó szektorban, szóval végső soron nekem kell jobbá válnom azon a szakaszon, de alapvetően elégedett vagyok. Nem rontottam túl sokat, talán a Q2-ben volt egy hibám” – mondta el Hamilton a Sky Sports kamerái előtt.

A hétszeres bajnok szerint a futamon kifejezetten nehéz dolga lesz, amiben a szélárnyék és a DRS-lehetőségek nagy szerepet játszanak majd.

„Nehéz lesz holnap, mert a DRS itt nem jelent nagy különbséget. Sokan használhatják majd, szóval elég frusztráló nap lehet, de ettől függetlenül megpróbálok pozitívan hozzáállni a versenyhez” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: