DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Binotto szerint bizonyítaniuk kell

A Ferrarinak meg kell mutatnia, hogy képes kezelni a hibákat Mattia Binotto szerint. A csapatfőnök ezzel a Ferrari elnökének szavaira reagált az Olasz Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján.

Bár kiválóan kezdték az idei évet, és egy darabig úgy tűnt, jelentős fölényben lehetnek, a Ferrari számára hamar fordult a kocka. Míg a Red Bull képes volt orvosolni a technikai gondokat, és fantasztikus formába lendült, addig a maranellóiak az autó gondjai mellett sokszor egyéni, vagy pedig stratégiai hibák miatt hullajtottak el értékes pontokat.

Hazai versenyükre fordulva egyre többen gondolják úgy, hogy Binottónak távoznia kellene, ám nemrégiben a márka elnöke, John Elkann megvédte kollégáját, ugyanakkor elismerte, túlságosan sok hibát vétettek az istállónál. A csapatfőnököt természetesen erről is faggatták az újságírók Monzában.

„Sok évet kell visszamenni ahhoz, hogy ilyen nagy fejlődésre legyen példa az autót látva. Szerintem összességében nézve a csapat fantasztikus munkát végzett a jelenlegi versenygép fejlesztése során, de még mindig vannak problémák. Először is ott a megbízhatóság kérdése, ami néhány győzelmünkbe került és ahhoz, hogy bajnokságot nyerj, kétségtelenül megbízhatónak kell lenned” – kezdte értékelését Binotto a Formula.hu újságírójának jelenlétében.



 

„A stratégiát és a bokszkiállásokat illetően is van miben fejlődni. Azt hiszem, a versenyhétvégén mindig lehet hibázni, szerintem tökéletesnek lenni szinte lehetetlen, valós időben kell döntéseket hozni a bokszfalnál. A csapat viszont nagyszerű, bebizonyosodott, hogy képesek egy ilyen kiváló autót alkotni, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy vannak még fejlődési lépések, amelyek szükségesek a bajnokság megnyeréséhez” – folytatta.

A szakember úgy véli, a hátralévő versenyeknek abból a szempontból is tétje lesz számukra, hogy megmutassák, mire is képesek valójában. „Mindannyian nagyon keményen dolgozunk, hogy minél hamarabb előrébb jussunk. Ezért gondolom úgy, hogy a bajnokság utolsó része fontos számunkra, mert be kell bizonyítanunk magunknak, hogy képesek vagyunk a hibákat kezelni, tovább javulni, és ez fontos lesz a következő szezonok szempontjából is. A mostani idény jó befejezése lényeges az elkövetkezendő évekre nézve. Ez egy folyamatos fejlődési folyamat, amin dolgozunk, de nem vagyunk messze attól, ahol lennünk kellene” – utalt a közeljövőre a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: