DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Giovinazzi: Itt akarok lenni jövőre

Továbbra is hisz a visszatérésben Antonio Giovinazzi. Az olasz versenyző Monzában a Haas csapatától kapott lehetőséget az első gyakorlás során, jövőjét illetően pedig magabiztos.

Sebastian Vettel és Mick Schumacher is hiányzott az Olasz Nagydíj első szabadedzéséről, miután mindketten átadták helyüket a tréning idejére. A négyszeres világbajnok autóját Nyck de Vries, míg a fiatal német pilóta versenygépét Antonio Giovinazzi foglalhatta el ideiglenesen.

Az olasz versenyző a 60 perces gyakorlás után elárulta, töretlenül hisz abban, hogy ismét üléshez juthat a Formula-1-ben.

„Jövőre is itt akarok lenni, ez teljesen biztos. Ez nem titok, de nem kizárólag én döntök erről. Meglátjuk, hogy mit tehetünk ennek érdekében, egyelőre arra koncentrálok, hogy jó munkát végezzek ezen a két edzésen. Az egyiknek már vége, hamarosan pedig jön a következő” – utalt arra a Formula.hu újságírójának jelenlétében Giovinazzi, hogy idén még további egy alkalommal kap majd tesztlehetőséget, legközelebb Austinban.



„Tudom, hogy ha jó munkát végzek, akkor van még esélyem. Ez nem az én kezemben van, szóval majd kiderül, miként alakulnak a dolgok Austinban. Azt hiszem, a csapat boldog volt, Günther (Steiner) is az volt, szóval én is boldognak érzem magam” – folytatta.

Giovinazzit a sajtó képviselői a jövője mellett a pályán szerzett tapasztalatairól is kérdezték, mivel korábban nem volt lehetősége az idén bevezetett új aerodinamikai szabályok szerint épült autót vezetnie.

„Egészen új volt. Az edzés első részében nehezen éreztem rá, aztán alkalmazkodtam. A végére már jobb volt, és biztos vagyok benne, hogy Austin is jobb lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: