DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Felfújták az Alpine támogatását

Az Oscar Piastri menedzsmentjét vezető korábbi F1-es pilóta szerint légből kapottak azok az összegek, amelyeket a francia alakulat emleget a fiatal ausztrálba fektetett pénzként.

A múlt héten végre hivatalosan is eldőlt, hogy Oscar Piastri a McLarennél fog bemutatkozni 2023-ban a Formula-1-ben. Az Alpine ugyan nem akarta könnyen engedni az ausztrált, így az FIA szerződéseket jóváhagyó szervezete mondta ki a végső döntést, de a hírek szerint a francia alakulat már eleve csak azért vitte végig az ügyet, hogy esetleg kárpótlást kapjon az elmúlt években a fiatal tehetségbe fektetett anyagi támogatásért cserébe.

Ennek kapcsán Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke is nagyon komoly összegekről beszélt, amennyit Piastri nevelésébe és az F1-es lehetőségeibe invesztáltak, ám a pilóta menedzsmentjét vezető Mark Webber szerint szó sincs annyi pénzről:

webber-f1-dppi



„A számokat aránytalanul felfújták” – nyilatkozta az ausztrál ex-F1-es a Channel 4 kameráinak. „A nyári szünet sokaknak lehetőséget adott arra, hogy milliókkal dobálózzanak. Egyértelműen nem annyiról van szó. A juniorkategóriában Oscar pénzdíjazásban is részesült azért, mert megnyerte őket az Alpine befektetésén túl. Szóval a költségvetés 80 százalékát külső szponzorok és Oscar családja adta a junior karrierje során, valamint az Akadémia, úgyhogy fontos kontextusában látni ezeket.”

Piastri egyelőre továbbra is az Alpine kötelékeibe tartozik, a Holland Nagydíj hétvégén is a szimulátorban dolgozott, de Szafnauer elmondta Zandvoortban, hogy a héten mérlegelni fogják, hogy már az idei évre megszakítsák a közös munkát. Ezt Webber is elismerte, ugyanakkor hozzátette, hogy az Alpine végig tudott a rivális csapattal folytatott egyeztetésekről, Piastri pedig ennek ellenére is keményen dolgozott a franciák sikeréért:

„Kristálytiszta, hogy tudtak erről. Most eljött a pont, amikor át kell beszélnünk dolgokat. Keményen dolgozott ezért a csapatért hosszú órákon keresztül. Próbált a tőle telhető legjobban hozzájárulni az Alpine munkájához teljesítményben és a szimulátorban elvégzett segítségével.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: