DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Horner: A Mercedes megkönnyítette a dolgunkat

George Russell kiállásával könnyebb helyzetbe került a Red Bull Christian Horner szerint. A csapatfőnök úgy látja, a végjátékban sok múlott a helyes döntések meghozatalán.

Miután a biztonsági autós fázis alatt az élmezőny jelentős részéhez hasonlóan George Russell is kijött a bokszba friss gumikért, így Max Verstappen előtt csak Lewis Hamilton jelentett akadályt a futam utolsó szakaszában. A holland pilóta számára végül minden jól alakult, hiszen már az újraindítás során megelőzte a hétszeres világbajnokot, ehhez azonban kellett a Red Bull stratégiája is, amit Christian Horner külön kiemelt a futamot követő értékelés során.

„Ez egy rendkívül kemény verseny volt a biztonsági autóval, és a VSC-vel. A helyes döntések meghozatalán múlott, különösen az utolsó esetében, amikor Maxot az élről hoztuk ki, hogy a két Mercedes mögé kerüljön. Számunkra kulcsfontosságú volt, hogy a megfelelő gumikon legyünk, de a végén minden szépen alakult” – mondta el a Sky Sports kamerái előtt Horner.



Az energiaitalosok csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a győzelemhez a Mercedes segítségére is szükség volt, miután Russell cseréjével könnyebbé vált a dolguk.

„A biztonsági autónál nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni, és azt hiszem minden döntést a megfelelő pillanatokban hoztunk meg. Ilyen nyomás alatt Max és a csapat is mindent megtett, amit kellett. Azt hiszem, a Mercedes egy kicsit megkönnyítette a dolgunkat, amikor George kijött a bokszba, Max és a győzelem között csak Lewis állt, de mindig is a győzelemre hajtott, ez sosem volt kétséges” – árulta el Horner később a ViaPlay számára, ahol a helyszínen uralkodó hangulatról is szót ejtett.

„Nagyon kevés ilyen napom volt. Ez egy kivételes győzelem volt ma Max számára a hazai közönség előtt. Micsoda tömeg, tényleg hihetetlen volt itt lenni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: