DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton elnézést kért a csapatától a kirohanásáért

Érzelmi hullámvasútként élte meg a Holland Nagydíjat a brit, aki egy ponton tényleg úgy érezte, hogy harcban lehetnek a Mercedes idei első győzelméért. A csalódáskeltő végeredmény ellenére bizakodó.

Talán az idei legkomolyabb győzelmi esély nézett ki Lewis Hamiltonnak a zandvoorti futam egy pontján: a Mercedes egy kiállásos stratégiával próbálkozott Max Verstappen ellen, miközben a Ferrarikat már maguk mögé is utasították. A verseny végi virtuális, majd rendes biztonsági autós fázis azonban kukázta a címvédő istálló taktikáját, így az utolsó újraindításnál hiába vezetett Hamilton, tehetetlen volt a Red Bull hollandja, de a szintén frissebb és lágyabb gumikon lévő George Russell és Charles Leclerc ellen is.

Ekkor hangzott el egy igencsak ingerült rádióüzenet a hétszeres világbajnoktól, aki úgy fogalmazott, hogy „nem hiszem el, srácok, mennyire kicsesztetek velem”. A verseny leintésekor aztán már sokkal nyugodtabb hangnemet ütött meg a 37 éves pilóta, akihez Toto Wolff csapatfőnök is beszélt: megköszönte a teljes alakulat munkáját, külön kiemelve a bokszkiállásaikat.

hamilton-dppi-zandvoort-f1



Amikor a Sky Sport F1 riporterének nyilatkozva értékelt, ez a kettősség érződött Hamiltonon: „Most már rendben vagyok. De érzelmileg egy hullámvasút volt ez a futam. A startnál ott volt az apró összeérés Carlosszal és az aggodalom, hogy lehet, hogy megint nem tudom befejezni a versenyt. Utána ahogy haladt a futam és az egykiállásos stratégia mellett döntöttünk, tényleg úgy éreztük, hogy harcolhatunk a győzelemért.”

„Aztán bejött a biztonsági autó, ami teljesen tönkretett minket. Ott voltam még az élen, de tudtam, hogy nem számít, mennyire jól vagy rosszul sikerül az újraindítás, úgysem tudom feltartani és magam mögött tartani ezeket a srácokat. Ezért jött az az érzelmi kitörés… Úgyhogy elnézést kérek a csapattól. Viszont nem akarok bocsánatot kérni a szenvedélyességemért, olykor ez így jön ki.”

„De így is rengeteg pozitívumot találhatunk a mai napban és a hétvégében. Végre ott voltunk harcban a Red Bull-lal, és ez nagyon nagyszerű érzés. Ezt magunkkal vihetjük a következőkben. A bokszkiállások is fantasztikusok voltak, a legjobbak idén. Amikor azok történtek, úgy éreztem, hogy ’jézus, ezek a srácok készen állnak erre a győzelemre’. De balszerencsések voltunk.”

Arra a felvetésre, hogy a Holland Nagydíjon tapasztaltak fényében tényleg nem lehet messze a hőn áhított első diadal 2022-ben, így reagált Hamilton: „Néha nagyon közel van hozzád, máskor meg úgy tűnik, mérföldekre vagyunk tőle. Nem tudom, mire számítsak a következő futamokon, de remélem, lesz még olyan pálya, amely annyira passzol az autónkhoz, mint ez. Mert ha így lesz, ismét ott lihegünk majd a nyakukon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: