DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Norris szerint a McLaren ismét játékban van

A brit szerint a spái kisiklás után a McLaren visszatért a középmezőny elejébe Zandvoortban, ezért optimistán várja a vasárnapi versenyt, emellett Piastri érkezéséről is ejtett néhány szót.

A McLaren szokatlanul gyengén szerepelt egy héttel ezelőtt Spa-Francorchampsban, hiszen Lando Norris a 12., Daniel Ricciardo pedig csupán a 15. helyen látta meg a kockás zászlót, ezzel a wokingiak üres kézzel távoztak Belgiumból. A Holland Nagydíj pénteki napja azonban biztatóan alakult a McLaren számára, hiszen Norris mindkét edzésen a negyedik legjobb időt érte el, emellett Ricciardo is befért a top 10-be mindkét gyakorláson.

Norris szerint a zandvoorti aszfaltcsík karakterisztikája ismét előhozta az MCL36 erősségeit: „Igen, nagyjából ez a helyzet. Egyértelműen egy kis előrelépésnek tűnik Spához képest.  A magasabb leszorítóerőt igénylő pálya egyszerűen életre kelti az autónkat. Ennek ellenére továbbra is szoros a verseny, mert nem léptünk hatalmasat előre, de visszatértünk arra a szintre, ahol Budapesten voltunk. Emiatt nyilván javult valamennyit az önbizalmunk a hétvégével kapcsolatban. Alacsony üzemanyagszint, és megtankolt állapot mellett is meglehetősen jónak tűnt az autó, ha szombaton is így lesz, akkor még több önbizalommal vághatok neki a hétvége érdemi részének” – idézi Norrist a PlanetF1.com.



A McLaren brit pilótája a gumikkal kapcsolatban is megosztott néhány gondolatot az újságírókkal: „Minden keveréket kipróbáltunk ma. A lágyak egyértelmű ugrást jelentenek kevés üzemanyag mellett, különösen ebben a szeles időjárásban. A kvalifikációra határozottan ez lesz a jó gumi, mert több tapadást biztosít az autónak. A versenyen már valószínűleg nem ez lesz a helyzet, de minden szükséges adatot sikerült összegyűjtenünk. Jónak tűnik a teljesítményünk, csak az apró részleteket össze kell tennünk.”

Zandvoortban hivatalossá vált, hogy Oscar Piastri 2023-ban a McLaren színeiben debütálhat a királykategóriában Norris csapattársaként, aki ezzel kapcsolatban is elmondta álláspontját: „Várom már a közös munkát, mert ismét újabb versenyzővel dolgozhatok együtt majd, ami mindig más. Természetesen mindenki számára új kihívásként szolgál majd ez a helyzet, de üdvözlöm Oscart a csapatban. Az érkezése jó hír az istálló számára, de ez 2023-ban történik majd, idén azonban még rengeteg munkát kell elvégeznünk ahhoz, hogy jövőre egy jó autóval tudjunk előállni, ezért továbbra is az idei szezonra kell koncentrálnunk” – tette egyértelművé a prioritásokat Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: