DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen többet várt az időmérőtől

Jelentősen elmaradt a csapattársától Kevin Magnussen, aki a 18. helyen zárt a hollandiai kvalifikáción. A dán pilóta értetlenül áll a történtek előtt, mivel a szabadedzéseken még megvolt a tempója.

Már a pénteki gyakorlások során is látszott, hogy jó hétvégéje lehet a Haas csapatának, szombaton pedig Mick Schumacher eljutott az időmérő edzés utolsó szakaszába. A német a nyolcadik helyről várhatja a folytatást vasárnap, ám nem volt ilyen szerencséje csapattársának, Kevin Magnussennek, aki jelentősen küzdött az autóval szombaton délután.

Az amerikai alakulat versenyzője úgy látja, egyszerűen nem volt meg a tapadás. „Elég pozitív voltam. Azt gondoltam, hogy jól alakul majd minden, de nem találtam azt a plusz tapadást, amit mindenki más. A második körömre friss gumikat tettünk fel, a pálya is javult, így több tapadásban reménykedtünk, viszont én nem éreztem ezt” – mondta el Magnussen az F1TV kamerái előtt.



A 29 éves versenyző szerint a helyzet nagyon hasonló volt ahhoz, ami Belgiumban történt, ám ezúttal sokkal jobbnak tűnt a versenygép a szabadedzések során, ezért még fájóbb, ami történt.

„Ez különösen azért frusztráló, mert a tempó ma reggel is elég jónak tűnt, aztán valamiért megint eltűnt. Az első Q1-es futás is jól ment, ezért is vagyok egy kicsit zavarban, hogy nem kaptam meg azt a tapadást, ami mindenki másnak megvolt. Holnap nyomni fogjuk, és meglátjuk, mire leszünk képesek” – zárta gondolatait a Haas rutinos pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: