DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumacher: Maximum a Q2-ben reménykedtünk

A Haas német versenyzője nagyon elégedett a nyolcadik rajthellyel, ugyanakkor elismerte, hogy előzetesen egyáltalán nem számítottak arra, hogy képesek lesznek a Q3-ba jutni a kvalifikáción.

Mick Schumacher az utóbbi napokban elsősorban a jövőjével kapcsolatos találgatások miatt került a középpontba, Zandvoortban mutatott teljesítményével azonban egyértelmű üzenetet küldött a Haas számára, ugyanis a nyolcadik rajtkockát sikerült megszereznie a Holland Nagydíj időmérő edzésén, miközben csapattársa, Kevin Magnussen már a Q1-ben búcsúzni kényszerült, és csupán a 18. pozícióból várhatja majd a piros lámpák kialvását a holnapi versenyen.

„Nagy meglepetés ez számunkra, hiszen mi az eddigi teljesítményünk alapján maximum a Q2-be vizionáltuk magunkat. Már egészen az edzés elejétől kezdve megvolt az önbizalmam az autóban. Nagyon elégedett vagyok a ma elért eredménnyel, de a hangsúly most már a holnapi futamon van” – mondta Schumacher a Formula.hu jelenlétében a kvalifikációt követően.



„Ez egy igazán kemény pálya a jellegéből adódóan, de szerencsére ezúttal nem a mezőny sűrűjéből kell indulnunk, hanem előle, ami remélhetőleg segít majd abban, hogy kimaradjunk a rajt utáni incidensekből. Nem tűnt rossznak a versenytempónk, de nyilván nagy szerepe lesz a gumiknak. Izgatottan várom már a holnapot, és kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek.”

A Haas német versenyzője azt azonban elismerte, hogy előzetesen számítottak arra, hogy Zandvoortban jobban teljesít majd a VF-22, mint Spában: „Tudtuk, hogy az autó valószínűleg jobban fog működni ezen a pályán, és örülük, hogy ez a valóságban is visszaköszönt. Az időmérőre nem eszközöltünk nagy változtatásokat, mert alapvetően egy jó beállítással vágtunk neki a hétvégének, ezért inkább csak finomhangoltuk azt” – zárta Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: