DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Küzdöttem az autó egyensúlyával

Bár csak kevéssel, de végül lemaradt a pole-pozícióról Charles Leclerc, aki úgy érzi, hozzá hasonlóan a többiek sem tudtak tökéletes kört futni a folyamatosan változó szélnek köszönhetően.

Hatalmas harcot vívott egymással az időmérő edzés utolsó szakaszában Charles Leclerc és Max Verstappen, a végén azonban a címvédő örülhetett jobban, miután mindössze 21 ezreddel gyorsabb volt monacói riválisánál.

A Ferrari pilótája úgy érzi a 10-es kanyarban jelentős időt veszített, ez pedig főként az egyensúlybéli problémáknak volt betudható. „Biztos vagyok benne, hogy senki sem ment tökéletes kört, különösen ilyen körülmények között. A 9-es és a 10-es kanyarok rendkívül trükkösek, főleg az ottani hátszéllel, és sokkal jobban hatással van ránk, mint bárhol máshol a pályán. Nagyon nehéz volt, az autóm egyensúlyával eléggé megküzdöttem a 10-es kanyarban és elvesztettem a hátulját, amivel buktam legalább egy tizedet” – mondta el Leclerc az időmérő edzést követő sajtótájékoztatón ahol a Formula.hu újságírója is jelen volt.



A maranellóiak versenyzőjét arról is faggatták a sajtó képviselői, hogy frusztráltnak érzi-e magát a második rajtkocka miatt, ám 24 éves pilóta igyekezett diplomatikusan válaszolni.

„Nyilvánvalóan mindig az a célod, hogy a pole-ban végezz, ugyanakkor elnézve a mai lemaradást Max mögött, nem számítottam rá, hogy a Q3-ba érve ilyen lesz, főként a Q1 és a Q2 után, ami sokkal trükkösebbnek bizonyult. A legvégén aztán elég jónak éreztem az autót, így nyomhattam neki. Az elmúlt néhány kvalifikáción nem volt rendben az egyensúly, de ma egy kicsit jobbnak tűnt, és már alig várom a holnapi napot” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: