DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc szoros küzdelmet vár a Red Bull-lal

A Ferrari monacói versenyzője nagyon közel volt a pole-pozícióhoz Zandvoortban, végül azonban meg kellett elégednie a második hellyel, a holnapi versenyre pedig szoros csatát jósol Verstappennel.

Charles Leclerc nagyszerű teljesítményt nyújtott a Holland Nagydíj időmérő edzésén, és mindössze 21 ezredmásodperccel maradt le a pole-pozícióról, melyet a hazaiak kedvence, Max Verstappen csavart ki a kezéből. A monacói ennek ellenére elégedett a második hellyel, hiszen az időmérő korábbi részében úgy tűnt, hogy a Red Bull Zandvoortban is előnyben van a Ferrarival szemben.



„Elképesztően szoros volt, de Max nagyszerű kört teljesített a legvégén. Az autónk folyamatosan javult minden egyes szakaszban. Az elején egy kicsit megijedtem, mert Max használt gumikon is gyorsabb volt nálunk, de a Q3-ban teljesen összeállt az autó, és sikerült egy nagyon jó kört futnom, amely végül elég volt a második helyhez. A verseny holnap lesz, mi pedig mindent beleadunk majd “ – mondta Leclerc közvetlenül a kvalifikációt követően.

„Egyértelműen közelebb vagyunk most, mint egy hete, amit jó látni. A versenytempónk nagyon jónak tűnik, szóval szerintem szoros küzdelem lesz a Red Bull-lal. Szükségünk lesz egy jó rajtra, aztán pedig meglátjuk, mi történik” – zárta a Ferrari versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: