DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ocon továbbra is Schumacher mellett kampányol

Az egyszeres futamgyőztes francia versenyző a Holland Nagydíj sajtótájékoztatóján is egyértelművé tette, hogy kit szeretne látni az Alpine másik versenygépében Fernando Alonso távozását követően.

A nyár egyik slágertémája Alonso Alpine-tól való távozása volt, a kétszeres világbajnok ugyanis az Aston Martin versenyzőjeként folytatja pályafutását 2023-ban. Az Oscar Piastrit körülvevő botrány miatt egyre inkább úgy tűnik, hogy a franciáknak új versenyző után kell nézniük a pilótapiacon a hosszútávú szerződéssel rendelkező Esteban Ocon mellé. A McLarentől távozó Daniel Ricciardo mellett elsősorban Mick Schumachert, valamint újabban Pierre Gaslyt hozták hírbe Alonso megüresedő ülésével kapcsolatban, Ocon azonban Zandvoortban ismét megerősítette, hogy amennyiben rajta múlna a dolog, akkor a Haas német pilótája jövőre már a franciák színeiben versenyezne.

„Természetesen rengeteg pletyka kering Fernando bejelentése óta, és mindenki tudja, hogy az én választásom Mickre esne, amennyiben nincsenek más tervei jövőre. Rendkívül jó barátságot ápolok vele, emellett pedig az alsóbb kategóriákban is megmutatta már a tehetségét. A Formula-1-ben nem mindig könnyű jól szerepelni egy gyengébb autóval, de úgy gondolom, hogy egy erősebb csapatban nagyszerű teljesítményre lenne képes, márpedig a mi csapatunk jelenleg elég versenyképes. Mindazonáltal természetesen nem én döntök erről, de a csapat tisztában van vele, hogy én ezt szeretném” – nyilatkozta Ocon a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón.



Az egyszeres futamgyőztes francia a Gasly esetleges érkezését firtató kérdésre azonban meglehetősen szűkszavú választ adott: „Pierre-rel is jó a kapcsolatunk, és kölcsönösen tiszteljük egymást. Biztos vagyok benne, hogy a csapat a megfelelő döntést fogja hozni, de bárki is legyen a csapattársam, én elsősorban önmagamra és a csapat fejlődésére fogok fókuszálni, ugyanakkor nagyon fontos, hogy meglegyen a megfelelő tisztelet a versenyzők között, és nyugodt körülmények között tudjunk együtt dolgozni.”

A hétvégi Holland Nagydíjon Ocon nagy csatát vár a McLarennel, a spái futamon pedig szerinte idei legjobb teljesítményét láthatta a közönség: „Nagyszerű hétvégénk volt Spában, egyértelműen az idei legjobb teljesítményünket nyújtottuk. Nagyon örülök a fejlődésnek, mert folyamatosan érkeznek az apróbb fejlesztések az autóra, és most hétvégén is lesz néhány újdonság. Egyre jobban értjük az autót, és úgy tűnik, hogy az újításokkal jó munkát végzünk, mert többnyire működnek. A rajtbüntetés ellenére remekül sikerült az időmérő, és ki tudtuk használni a sebességünket a vasárnapi versenyen. Remélhetőleg a továbbiakban is tudjuk majd ezt a teljesítményt hozni.”

„Arra számítunk, hogy a McLaren nagyon gyors lesz majd itt, mert Budapesten a kvalifikáción és a versenyen is szárnyaltak, szóval kemény csatára számítunk velük. Meglátjuk, hogy állunk, de az önbizalmunkkal nincs gond” – zárta a hétvégével kapcsolatos várakozásait Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: