DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko szerint a 20. helyről is nyert volna Verstappen

A Red Bull tanácsadója utólag egyetértett azzal, hogy Verstappen az utolsó helyről is megnyerte volna a belga futamot. Elárulta, hogy a világbajnok édesapja előre megtippelte, hogy fia első lesz.

Max Verstappen a Belga Nagydíjat rajtbüntetésének köszönhetően a 14. pozícióból kezdhette meg, annak ellenére, hogy az időmérő edzésen az első helyet szerezte meg. Azonban a holland a 44 körös verseny fele előtt már az élen állt és sima győzelmet aratott, a második helyen befutó Sergio Perez előtt közel 18 másodperces előnnyel érte el a kockás zászlót.



A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a versenyt követően elismerte, hogy a regnáló világbajnok domináns szereplésével valószínűleg a huszadik helyről is nyert volna: „Igen, azt gondolom” – válaszolta arra a kérdésre, hogy lehetséges lett-e volna egy ilyen bravúr. Hozzátette, hogy a holland versenyző édesapja, Jos Verstappen a verseny előtt azt mondta, hogy fia meg fogja nyeri a Belga Nagydíjat.

„Már a nyári szünet előtt tudtuk, hogy itt fogunk motort cserélni és azt gondoltuk, hogy megpróbálunk pontokat szerezni, de a kvalifikáció után arra jutottunk, hogy a dobogó lehetséges, viszont Jos azt mondta, hogy nyerni fog” – mondta az osztrák szakember.  Verstappen a soron következő Holland Nagydíjon, hazai futamán egy édesapját köszöntő sisakfestéssel fog versenyezni, mellyel a karrierjébe tett munkát és bizalmat szeretné meghálálni, amelyet a belga futam előtt is tanúsított a korábbi Formula-1-es pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: