DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Leclerc már aligha lesz harcban a vb-címért”

A kétszeres F1-es világbajnok Mika Hakkinen számít ugyan további győzelmekre a Ferrari versenyzőjétől, de azt nem gondolja, hogy közelíteni tud a Spában őrült dominanciát mutató Max Verstappenre.

Max Verstappen a motorcserés büntetése után mindössze a 14. helyről indulhatott a Formula-1-es Belga Nagydíjon, mégis játszi könnyedséggel húzta be az újabb győzelmet. Mindeközben Charles Leclerc csak egy pozícióval mögüle startolt, de csupán ötödikként ért célba, ráadásul egy büntetés miatt végül csak a hatodik hely lett az övé. Ezzel 98 pontra hízott a monacói hátránya, így már nem is ő, hanem Sergio Perez van a legközelebb a regnáló világbajnokhoz az összetettben – igaz, a Red Bull-os társ lemaradása is 93 egység.

verstappen-leclerc-dppi-2022-f1



Mika Hakkinen az Unibet oldalán vezetett blogjában nem is győzte dicsérni Verstappen spái produkcióját: „Verstappen egész hétvégén fantasztikus teljesítményt nyújtott. Nagyszerű volt a tempója már az edzéseken is, az időmérőn viszont egy másik szinten volt a többiekhez képest. Hihetetlen dominanciára utal, hogy több mint fél másodperccel volt gyorsabb a másodiknak és nyolc tizedet adott a csapattárs Sergio Pereznek.”

„Noha a 14. helyről rajtolt, mindenki arra számított, hogy át fog gázolni a mezőnyön, és ezt rendkívül gyorsan meg is tette: a nyolcadik körben már az első háromban volt, a tizenkettedik körben pedig vezetett. Spában valamelyest könnyebb előzni egy gyors autóval, főleg a Les Combes sikán előtti hosszú egyenesben, de akkor is megfelelően kell pozícionálnod az autódat, Verstappen pedig tökéletesen kontroll alatt tartott mindent.”

A kétszeres F1-es világbajnok szerint Leclerc már aligha fog visszakapaszkodni a pontversenyben: „Pillanatnyilag nehéz azt látni, hogy Leclerc harcban tudna lenni Verstappennel a vb-címért. Már csak nyolc futam van hátra, Verstappen előnye pedig 93 pont [Leclerc-rel szemben valójában 98 – a szerk.]. Úgy tűnik, a Red Bull autója egyre gyorsabbá válik. Mindemellett a Ferrarinál nem úgy fest, hogy meglenne a kiegyensúlyozottság és a magabiztosság. Bár arra számítok, hogy Leclerc újra nyerni fog, nem hiszem, hogy meg tudja akadályozni Verstappent az előnye növelésében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: