DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly kis híján el sem tudott rajtolni, Albonnak pedig nagy köszönetet mondott

Hiába szerzett jó rajthelyet, csak a bokszutcából rajtolhatott az AlphaTauri ismételt műszaki hibája miatt. Utána azonban álomszerűen alakult a futama, Albon vonata is a kezére játszott.

A szombati időmérőhöz képest egyik AlphaTauri sem foglalhatta el a büntetések miatt az átlagosnál előkelőbb rajthelyét Belgiumban, mivel a futam előtt mindkét autónál műszaki hibát észleltek a mérnökök. Pierre Gaslynak rendkívül kevésen múlott, hogy egyáltalán elrajtolhatott, ugyanis váratlanul leállt a gép. Végül azonban nem lett szomorú a napja, leghátulról rajtolva a két pontot érő kilencedik pozícióban zárt.

„Elképesztően elégedett vagyok azzal, ahogy végül ez a versenyem alakult. A rajtnál még kicsit dühöngtem, hogy nem rajtolhattam el a nyolcadik pozícióból, hanem csak a bokszutcából mindenki más után” – ecsetelte véleményét Pierre Gasly a Sky Sports F1 adásában.

Gaslynak szerencséje volt, hogy egyáltalán elrajtolhatott, aztán két pontot bezsebelt Belgiumban


„Pontosan nem tudom, mi történt a géppel, de valamilyen elektromos problémánk adódott és képtelenség volt az autót beindítani. Visszatoltuk a garázsba és azt mondták nekem a srácok, hogy könnyen lehet, hogy nem is tudok részt venni a versenyen. Aztán 90 másodperccel a rajt előtt egyszer csak újra életre kelt az autóm.”

„Én magam is meglepődtem, hogy ilyen előzmények után simán pontszerzőként végeztem, különösen az elmúlt néhány futamon mutatott formánkat tekintve. Tényleg nagyon örülök, hogy sikerült pontokat szereznem. Agresszív stratégiával próbálkoztunk, rengeteg elévágási tervünk bejött, a legjobb időpontokban jöttem kereket cserélni mindig. Azt hiszem, Alex Albon is sokat segített nekem azzal, hogy a mögötte jövőket feltartotta, így én tisztán autózhattam, forgalom nélkül, az autóm tempója pedig egész jó volt, többnyire egyedül köröztem a pályán. A stratégiai elképzeléseink tökéletesek voltak” – tette hozzá Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: