DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Még három futamot kell nyernünk

Max Verstappen újabb győzelmével a Red Bull hatalmas lépést tett mindkét világbajnoki cím felé. A csapat tanácsadója szerint még legalább háromszor győzniük kell, hogy nyugodtabbak legyenek.

Már a nyári szünet előtti is jelentős előnyben volt Max Verstappen az egyéni pontversenyben, a konstruktőrök között pedig a Red Bull istállója is elhúzott a riválisoktól. A Belga Nagydíjon a holland pilóta elképesztő teljesítménnyel a 14. helyről nyerte meg a futamot csapattársa, Sergio Perez előtt, így az osztrák csapatnál abszolút elégedettek lehetnek.

Helmut Marko szerint a világbajnoki címvédő karrierje legjobb formájában van jelenleg, de még akár ennél is többre lehet képes a folytatásban. „Ez hihetetlen volt tőle. Az első pár versenyen kissé óvatos volt, de ez most elképesztő. Az eddigi legjobb Maxot látjuk, de szerintem ennek még nincs vége, több van benne” – mondta el a ViaPlay kérdéseire válaszolva.



A szakember szerint a jelenlegi előnyük ellenére továbbra is résen kell lenniük, azzal azonban ő is tisztában van, hogy nagyon közel kerültek ahhoz, hogy mindkét fronton világbajnokok legyenek.

„Továbbra is kell dolgoznunk. Még legalább három futamot kell nyernünk ahhoz, hogy igazán biztonságban legyünk a bajnokságban” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: