DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell szerint Verstappen simán nyerni fog

Az ifjú brit szerint a hideg időjárási körülmények jelentősen befolyásolták a Mercedes teljesítményét, valamint elárulta, szerinte a tempóból kiindulva Max Verstappen fogja nyerni a holnapi versenyt.

Az Ezüst Nyilak láthatóan egész hétvégén küszködtek a hideg időjárási körülmények között, amely a szombati időmérő edzésen is folytatódott, hiszen Lewis Hamilton csupán a hetedik, George Russell pedig a 8. legjobb időt tudta elérni a kvalifikáción. A Mercedes duója a büntetések miatt a negyedik és ötödik pozícióba lép majd előre a rajtrácson, a Verstappennel szembeni közel két másodperces differencia azonban sokkolóan hatott Russellre.

„Bevallom, nehezemre esik megérteni, hogy hogyan lehet az előző versenyen pole-ból induló autó 1,8 másodperces hátrányban, és nem csak Maxhoz viszonyítva, mert az Alpine-ok is hat tizedre voltak tőlünk” – mondta csalódottan a Mercedes pilótája a Sky Sports kamerái előtt.



„Mindig szenvedünk alacsony hőmérsékleti körülmények között, Imolában is láthattuk már ezt a jelenséget, valamint több pénteki edzésen is hasonló körülmények között. Egyszerűen nem tudjuk működésre bírni a gumikat, ami meglehetősen frusztráló. Bízom benne, hogy holnap jobb lesz a tempónk az Alpine-nál, a McLarennél, valamint a Williamsnél, ugyanakkor még így is fél-egy másodpercre leszünk a Red Bulltól és a Ferraritól.”

A Red Bull, és főleg Verstappen sebességét látva Russell úgy is a hollandot tartja favoritnak a holnapi versenyre, hogy csupán a 15. pozícióból rajtolhat majd. „Szerintem Max így is megnyeri majd a versenyt. Nem tudom pontosan, hogy honnan indul, de ezzel a tempóval valószínűleg nyerni fog. Emellett Charles szintén hátulról jön majd, szóval őszintén szólva nem valószínű, hogy a dobogón leszünk majd. Carlos és Checo így is ott vannak, Max pedig nagyon gyorsan átverekszi majd magát a mezőnyön. Éjszaka meg kell próbálnunk elemezni és megérteni, hogy mi történt. Szerencsére a gyenge pontunkként funkcionáló kvalifikáción már túl vagyunk, holnap pedig megpróbálunk gyorsabbak lenni” – zárta gondolatait az ifjú brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: