DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner: Verstappen kirobbanó formában van

A Red Bull csapatfőnökét lenyűgözte Max Verstappen eddigi teljesítménye a Belga Nagydíjon, szerinte a világbajnoki címvédő egész hétvégén nagyszerű formában vezet.

Verstappen eddig csúcsformában teljesít Spa-Francorchamps-ban, már a szabadedzéseken is nagyon jól mozgott az aszfalton az időmérő edzést pedig hihetetlen fölénnyel nyerte meg, ennek ellenére a holland holnap vélhetően csak a 15. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását, mivel autójába új erőforrás elemeket szereltek be. A világbajnoki címvédő pompás teljesítményével teljesen lenyűgözte főnökét, Christian Hornert.



„Hihetetlen, olyan nagyszerű kört ment elsőre, hogy nem is volt szükség második próbálkozásra, ezzel pedig tudtuk kímélni a motort. Zseniális teljesítmény volt, már a Q2-ben is remek kört ment a használt gumikon. Egész hétvégén kirobbanó formában volt, szóval keményen megküzdött a 15. helyért, de legalább nem az utolsó. Pszichológiai szempontból mindig jó érzés az első köröd után kiszállni az autóból a Q3-ban, tudva, hogy elég jól teljesítettél, de a lényeg az a holnapi nap lesz” – nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak.

„A mezőny sűrűjéből rajtolni mindig sok kockázatot rejt, de ezzel egy remek versenyre van kilátás, mert Max és Charles hátulról fognak előretörni, miközben az élen Checo Carlos életét fogja megnehezíteni, tehát sok mindenre kell figyelnünk holnap” – zárta gondolatait a brit szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: