DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

2023 végén szakít az Alfa Romeo a Sauberrel

Már csak másfél szezonon át lesz névadója a csapatnak a patinás olasz márka, amely néhány éve tért vissza az F1-be – nehéz a bejelentést nem összekapcsolni az Audi beszállásának hírével.

Az Alfa Romeo név még 2017-ben tért vissza a Formula-1-be a Sauber partnereként, az elmúlt évek során pedig egy az egyben nevükre vették az istállót. Nemrég az is kiderült, hogy 2023-ban is együttműködik majd a két fél – most viszont az olasz márka bejelentette, hogy a következő lesz az utolsó közös idényük.

alfa-romeo-sauber-hun-2022



„Az Alfa Romeo bejelenti, hogy a Sauber Motorsporttal való kapcsolata 2023 végén lezárul” – olvasható az Alfa péntek délben megjelent közleményében, amelyben hozzáteszik: az idei első félév biztató teljesítménye és eredményei után döntöttek úgy, hogy 2023-ra még hosszabbítanak. Mivel azonban „a márka gazdasági és ipari fordulata lezárul 2022-ben”, ezért most az Alfa Romeo meg fogja vizsgálni az asztalon lévő lehetőségeit, amelyek közül kiválasztják, melyik a legkedvezőbb számukra a márka hosszú távú stratégiája szempontjából.

A bejelentést, főleg annak időzítése okán nehéz nem összekapcsolni a péntek reggeli hírrel, miszerint az Audi 2026-ban beszáll a Formula-1-be motorgyártóként. Bár a sajtótájékoztatón arról beszélt a négykarikás márka, hogy az év végéig jelentik be, mely csapattal fognak együttműködni, sajtóértesülések szerint ez pont a Sauber lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: