DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso elárulta, hány évre írt alá az Aston Martinnal

A kétszeres F1-es világbajnok bejelentésekor csak „többéves szerződést” említett a közlemény, a spanyol azonban most elhintette, meddig biztos a versenyzése a száguldó cirkuszban.

A Magyar Nagydíj utáni hétfőn jelentették be, hogy Fernando Alonso 2023-tól már nem az Alpine, hanem az Aston Martin versenyzője lesz. A hivatalos közlemény többéves szerződésről írt, így nem lehetett tudni biztosan, pontosan hány évre köteleződött el új csapata mellett a kétszeres Formula-1-es világbajnok.

Most a spanyol maga kottyintotta ezt el, amikor arról beszélt az AS hasábjain, mit is jelent az általa rejtélyes szlogenként használt, a rajongók körében pedig önálló életre kelt ’El Plan’:

alonso-2022-f1-dppi-1



„A terv az volt, hogy visszatérjek a Formula-1-be. Ezek a kihívások mind személyes, mind professzionális szinten megmozgattak. Az volt a kihívás, hogy visszatérjek a csúcsra, és jól érzem magam. Most két évre aláírtam egy másik csapattal.”

Alonso tehát 2024-ig marad (legalább) az Aston Martinnál és az F1-ben. A 41 éves pilóta nyilván érzi, hogy a végtelenségig már nem versenyezhet, de egyelőre még nem is gondolt a visszavonulásra – főleg nem az autósportok teljes spektrumát tekintve:

„Még nem találtam ki. Nem tudom, milyen hosszan fogom folytatni. Az autósporttól sosem fogok visszavonulni, a Formula-1-től viszont igen, amikor már nem tesz boldoggá. Jelenleg az ellenkezője igaz” – fogalmazott a pilóta, aki például a Dakarra való visszatérést említette lehetséges opcióként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: