DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso érzi, hamarosan lejár a szavatossága

Negyvenegy évesen még mindig csúcsformában vezetni nem éppen gyakori a Formula-1-ben. Fernando Alonso jóval frissebbnek érzi magát, mint négy éve, de tudja, ez már karrierje hajrája.

Még mindig nagyon élvezi a Formula-1-es versenyzést Fernando Alonso. Bár 2018-ban azt hihettük, örökre búcsút int a száguldó cirkusznak, a tavalyi évben visszatért az Alpine színeiben és láthatjuk, kicsit sem lassult. Remek formában vezet a spanyol ász és ha autója kicsit ütőképesebb és megbízhatóbb lenne, nem kérdés, hogy rendre a dobogós helyekért harcolna.

Így is lenyűgözi a szakembereket, amit a kétszeres világbajnok spanyol versenyző mutat, ráadásul ismét rácáfolt mindenkire, aki úgy gondolta, az Alpine-tól vonul vissza. Vállalta az új kihívást és két évre az Aston Martinhoz szerződik 2023-tól, ami nem lesz kis feladat, hiszen az Aston jelenleg a mezőny leggyengébb technikáinak egyike.

2018-ban teljesen kimerült volt, most nyoma sincs ennek, friss és remekül vezet


„Óriási tapasztalat van már a hátam mögött, rég túl vagyok azon, hogy féljek bármilyen kihívástól. Jól érzem magam, amikor versenyzem. A sport az életem és tudom, hogy már nem sokáig tart a szavatossági időm, de megpróbálom minden percét élvezni” – ecsetelte Fernando Alonso az AS hasábjain.

„Amikor 2018-ban elhagytam a Formula-1-et, mentálisan és testileg is teljesen kimerült voltam. Amióta visszatértem, egyáltalán nem érzek ilyesmit, egyértelműen sokkal frissebb vagyok” – tette hozzá Alonso, aki visszatérése óta már állt dobogón a tavalyi évben és idén is megpróbálja ugyanezt a bravúrt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: