DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bejelentésre készülhet a Haas

A következő hónapokban egy új főszponzort jelenthet be a Haas istállója Günther Steiner szerint. A csapatfőnöke elárulta, hogy az érdeklődőkkel már zajlanak a tárgyalások.

Nem volt szerencséje a Haasnak eddig a névadó szponzorokkal. Az elmúlt években két komoly támogató is érkezett a csapathoz, ám a Rich Energy, majd később az Uralkali vállalatával is viharos körülmények között szakítottak.

Az idei szezont így az autóbemutatóhoz képest egy módosított festéssel, valamint egy pilótacserével kezdte meg az amerikai alakulat, miután Nyikita Mazepin távozása után korábbi versenyzőjük, Kevin Magnussen érkezett Mick Schumacher mellé. Bár az elmúlt év a szenvedésről szólt, a 2022-es versenygép jól sikerült, így eddig 34 pontot gyűjtve a hetedik helyen állnak a konstruktőrök között.

Günther Steiner szerint az eredményeik miatt, valamint a sportág növekvő népszerűségének köszönhetően többen is érdeklődnek a csapatuk iránt, de úgy véli, egyelőre nem lehet sorban állásról beszélni.



„Nem sok olyan cég van, amelyik hajlandó lenne ennyi pénzt fizetni, de nagyon jó megbeszéléseket folytattunk, és nagyszerűen halad a dolog. Ha minden jól megy, a következő egy-két hónapban be tudunk jelenteni valami. Remélhetőleg lesz egy főszponzorunk is, de ez még nem biztos” – idézte Steinert a GPFans.

A szakember beszélt az év eleji eseményekről is. Steiner úgy látja, hogy a partnerük kiszállásával nehéz helyzetbe kerültek, de ismét megmutatták, mennyire erősek.

„Tárgyalunk, és jó az érdeklődés. Kezdetben ez abból állt, hogy sokan olcsón akartak bekerülni, mert azt hitték, küszködünk, de ez nem jött be, mert az emberek látják, mire vagyunk képesek. Hisznek abban, hogy jobbat is tudunk annál, amit most csinálunk. Alapvetően tökön rúgtak minket, de még mindig erősek vagyunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: