DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolffnak minden nap eszébe jut Abu Dhabi

Még mindig nem tudta teljesen túltenni magát a tavalyi évzárón történteken a Mercedes főnöke: azt elfogadta, hogy Verstappen lett a világbajnok, de az általa vallott értékeken esett csorba fáj neki.

Hiába telt már el több mint nyolc hónap, még mindig újra meg újra előkerül témaként a 2021-es idényzáró Abu Dhabi, amelynek hajrájában vitatott módon dőlt el a világbajnoki cím Max Verstappen javára Lewis Hamilton ellenében. Michael Masi versenyigazgató ugyanis nem a szabályoknak megfelelően indította újra a biztonsági autós fázist követően a versenyt, így az egyetlen hátralévő körben a frissebb gumikon haladó holland megelőzte a használt kemény abroncsokon lévő britet.

wolff-dppi-2022



A vesztes felet, a Mercedest irányító Toto Wolff elismerte, hogy még mindig nem tette teljesen túl magát az eseményeken – még ha magával Verstappen vb-címével nincs is gondja: „Minden nap gondolok rá. De elfogadtam, hogy Max nyerte a világbajnokságot, mert meg is érdemelte. Fontosak számomra az olyan értékek, mint az igazság, főleg a sportban, ez élesztette fel a sport iránti szerelmemet is. Sajnos azon a bizonyos napon ezt az értéket megtaposták.”

Az Abu Dhabiban történtek azt is meggátolták, hogy Hamilton megszerezze nyolcadik vb-címét, amellyel a hetet számláló Michael Schumacher elé kerülhetett volna: „Nyilván ő lett volna az egyedüli csúcstartó, de szerintem ugyanannyira büszke lehet arra, hogy hét világbajnoki címmel rendelkezik, mint Michael. Szerintem ez az eredmény is történelmi és fontos. A célunk, hogy rövidesen visszanyerjük a teljesítményünket, s ha újra jó autót adunk Lewis alá, miért csak nyolc címben gondolkodnánk? Miért ne lehetne akár tíz?”

Amikor arról kérdezték Wolffot az olasz Motorsport hasábjain, versenyzője hogyan lépett túl a csalódáson, így felelt: „Eleinte, mint mindenki esetében, nem volt könnyű elfogadni a valóságot, egyértelműen nem volt egy kellemes élmény. De az első néhány futam után visszanyerte a különleges szellemiségét, teljes mértékben arra koncentrált, hogy a legjobb pozíciókba juttassa az autót, és még amikor nagyon nehéz napokon ment keresztül, akkor is az egyik legbizakodóbb ember volt a csapatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: