DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ezt nem csalhatták el tőlem

A Mercedes sztárja a 2021-es szezonzáróról beszélt: mint mondta, tudta, hogy milyen döntések születtek és azt is, hogy miért. Hitetlenkedett, de össze kellett szednie magát.

A Vanity Fair magazin címlapján került Lewis Hamiltont, akit az újságnak adott interjúban természetesen arról is kérdeztek, hogy hogyan érezte magát a tavalyi szezonzáró után. Mint ismert, Hamilton fél kézzel már fogta a világbajnoki trófeát, amikor Nicholas Latifi hibája és Michael Masi hibás döntése megfosztotta ettől – az eset után pedig a hétszeres világbajnok sokáig teljességgel eltűnt a világ szeme elől.

„Ahogy kialakultak a dolgok, a legrosszabb rémálmom vált valóra” – mondta a lapnak a témáról Hamilton. „Úgy voltam vele, hogy nem létezik, hogy ezt elcsalják tőlem. Nem fordulhat elő. Nem történhet meg. Biztosan nem. Nem tudom, hogy egyáltalán képes vagyok-e szavakba önteni azt az érzést” – tette hozzá.

hammer_3



„Arra emlékszem, hogy csak ültem ott és hitetlenkedtem. Majd rájöttem, hogy ki kell kötnöm a biztonsági övemet, ki kell szállnom az autóból és ki kell másznom magából az egész helyzetből. Meg kell találnom az erőmet. De nem volt erőm és az volt az egyik legkeményebb pillanatom nagyon-nagyon hosszú idő óta” – folytatta, majd külön kérdésre a korábban általa csalásként említett döntésre is rátért.

„Tudtam, hogy mi történt. Tudtam, hogy milyen döntések születtek és azt is, hogy miért. Igen, tudtam, hogy valami nem volt rendben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: