DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Ferrarinak már van terve a csapatutasításra

Eljöhet egy olyan pont az idei szezonban, mikor a maranellóiak sorrendet alakítanak ki a pilótáik között, a sportigazgató, Laurent Mekies pedig azt is elárulta, mire van szükség ehhez.

Egyelőre még szabadon versenyezhetnek a Ferrari pilótái, de könnyen előfordulhat a szezon későbbi részében, hogy csapatutasításra lesz szükség. Az olasz istállónál a lehető legjobb eredményt szeretnék elérni, ezért ahogyan a múltban már többször is, úgy most is elsőszámú pilótát választhatnak majd, amennyiben ezt kívánja meg a helyzet.

Erről nemrégiben Laurent Mekies beszélt, aki úgy véli, ehhez a döntéshez még csak arra sem lesz szükség, hogy jelentős különbség alakuljon ki a versenyzőik között a pontversenyben.

„A Ferrarin kívül többen beszélnek erről, mint a csapaton belül. Komolyabbra fordítva a szót, mi mindig is nagyon egyértelműek voltunk. Célunk, hogy a csapat számára a legjobb eredményt érjük el, mert a Ferrari az első. Aztán persze lesz egy pont, amikor az egyik versenyzőre jobban kell koncentrálnunk a másikhoz képest, ha a bajnoki pozícióra van szükség. Ez nem azt jelenti, hogy a matematikai különbségre várunk, hanem azt, hogy a szezon olyan pontján legyünk, amikor úgy gondoljuk, ez a helyes dolog” – idézte a Ferrari sportigazgatóját a Motorsport.



A szakember a csapatot ért kritikákra is kitért, miután sokan nem értették a Ferrari stratégiai döntéseit a közelmúltban. Mekies szerint néha nehéz megérteni a taktikák hátterét.  

„Ha visszamennénk, akkor pontosan úgy hívnátok ki Carlost, mint ahogyan mi tettük, és pontosan úgy történne a bokszkiállás. Ezt megmutatja, hogy manapság, egy összetett sportban mennyire nehéz megérteni az egyik vagy másik stratégia mögötti okokat. Ettől függetlenül elég sok pontot vesztettünk idén. Megbízhatósági problémáktól szenvedünk, és van néhány dolog, amiben jobbnak kell lennünk. Rendkívül keményen dolgozunk rajta, de ez nem növeli a nyomást, mert a nyomás mindig maximális a versenyzés világában, mi pedig így szeretjük. Ez egyfajta pozitív teher, ami arra sarkall minket, hogy minden futamon jobbak legyünk” – zárta gondolatait Mekies.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: