Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 24. szombat
F1

Szafnauer: Vettel a Hondával akart dolgozni

Újabb érdekes történet derült ki Sebastian Vettel pályafutásának korai szakaszáról. Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elárulta, hogy a német annak idején a Hondával szeretett volna szerződni.

Egyre többen mesélik el személyes történetüket Sebastian Vettellel kapcsolatban, miután a Magyar Nagydíj hetében a négyszeres világbajnok bejelentette visszavonulását. Ezúttal jelenlegi csapatfőnöke, Otmar Szafnauer mondott el egy nagyon érdekes sztorit.

Az Aston Martin szakembere annak idején a Honda Racing Developments alelnöke valamint az F1-es csapat vezetőségének tagja volt, és állítása szerint közel voltak ahhoz, hogy szerződtessék Vettelt.„Seb annak idején odajött hozzám, talán 19 éves volt, és azt mondta, van egy két hetes ablak, amikor lejár a szerződése a Red Bullal, és a BMW-vel is, szóval érdekelne-e minket a szerződtetése? Akkoriban még egy ismeretlen pilótának számított, de azt gondoltam, igen ez a srác tényleg jó!” – mondta Szafnauer az Autosportnak.

A csapatvezető szerint végül hamar lezárult ez az ügy, mivel a Honda sportigazgatója nem gondolta igazán komolyan Vettel leigazolását.

„Elmentem, és megmondtam Gil de Ferrannak, hogy két hetünk van arra, hogy szerződtessük Sebastian Vettelt, amire az volt a válasz, hogy rendben majd rajta tartja a szemét. Nem értettem, hogy gondolja, hiszen csak két hetünk volt. Mindegy, végül nem igazoltuk le őt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: