DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton elgondolkodott a visszavonuláson

Gondolkozóba esett Sebastian Vettel bejelentése után a hétszeres világbajnok. Lewis Hamilton úgy érzi, még nincs itt az ideje annak, hogy elhagyja a sportágat, de megteszi, ha már nem lesz motivált.

Miután Sebastian Vettel bejelentette, hogy a szezon végén befejezi F1-es pályafutását, 2023-tól kezdve a mezőnyben csak Fernando Alonso, valamint Lewis Hamilton maradnak az idősebb generációból.

Ezt a brit versenyző is észrevette, így eljátszott a visszavonulás gondolatával, ám véleménye szerint ez majd azt megelőzően következik be, mielőtt még teljesen kiégne.

„Azt hiszem, ez egy emlékeztető arra, hogy a karrierem azon szakaszában vagyok, amikor azok az emberek, akikkel együtt lépdeltünk előre, és akikkel olyan sokáig versenyeztem, elkezdenek leállni. Mielőtt észbe kapnánk, Fernando már nem lesz itt, aztán ki jön utána sorban? Én leszek a legidősebb! Ez viszont nem késztetett a visszavonulásra. Azon gondolkodom, hogyan tudnám javítani ezt az autót, milyen lépéseket kell tennem, hogy ez a csapat újra győzni tudjon, vagy azon, mi lehet az útiterv egy újabb világbajnoki címhez” – idézte Hamilton szavait a Motorsport.



A Mercedes pilótája szerint, ha most abbahagyná, akkor hiányérzete lenne, hiszen még mindig érez magában elegendő motivációt.

„Azokon a dolgokon gondolkozom, mit tehetnénk azért, hogy mindenki összehangolt legyen ebben a sportban, és hogy valóban elkezdjük tükrözni azt a munkát, amit a sokszínűség tekintetében próbálunk elvégezni. Amikor arról beszélek, hogy még maradt üzemanyag a tankban, akkor ezekre gondolok. Továbbra is úgy érzem, hogy bőven maradt még bennem” – folytatta a 37 esztendős pilóta.

Hamilton elismeréssel szólt Vettel aktivista munkájáról is, amellyel a környezetvédelmi kérdésekre és a humanitárius erőfeszítésekre hívta fel a figyelmet a sportágban.

„Sebnek hatalmas szerepe volt abban, hogy tényleg tüzet gyújthassunk, beszélgetéseket indítsunk el egy jobb sportágért. Még rengeteg munka vár ránk, és nem tudom Sebastian folytatja-e a munkát a háttérben a sportággal, vagy sem, de azt kétlem, hogy visszatérne kommentátornak, persze soha nem tudhatod. Remélem, hogy egy jó helyet talál majd, szörnyű időpocsékolás lett volna, ha nem így lenne” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: