DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: A többiek jobb munkát végeztek

Hisz az idén elérhető győzelemben, de már a következő évre gondol Lewis Hamilton, aki szerint alaposan meg kell fontolni az autó tervezési koncepcióját is, tisztában kell lenniük a helyzettel.

A nyári szünet előtti időszakban a korábbiakhoz képest bombaformába lendült a Mercedes: sorozatban hat versenyen állhattak dobogóra a pilóták, az utolsó két futamon ráadásul kettős pódiumnak örülhettek. Lewis Hamilton három harmadik és két második helyet jegyzett az elmúlt öt alkalom során, az autó itt-ott már versenyképesnek tűnt, amit George Russell mogyoródi pole-pozíciója is bizonyított, de a hétszeres világbajnok nem állna meg itt: az év végéig szeretne futamot nyerni.

„Őszintén azt gondolom, hogy megvan a potenciál a futamgyőzelmekhez és remélem, hogy a csapat megtalálja azt a valamit, ami ahhoz kell, hogy nagyobb legyen a leszorítóerőnk a pattogás visszatérése nélkül. Ezt nehéz elérni, de senki sem adta fel. Nagyon remélem, hogy az év végéig lesz egy győzelmünk, hiszek benne, hogy nyerni fogunk addig” – mondta Hamilton korábbi csapattársának, Heikki Kovalainennek, aki a Viaplaynek dolgozott a Hungaroringen.

-00122030_362



„Persze egy győzelem nem elég ahhoz, amiért dolgozunk, de remélhetőleg segíteni fog nekünk a következő szezonra. Jelen pillanatban én arról beszélek a csapatnak, hogy mi az, amit nem akarok jövőre és mi az, amire viszont szükségem van 2023-ban az autóban. Próbálom a megfelelő irányba vezetni a csapatot a következő idénnyel kapcsolatban” – tette hozzá, majd kitért arra is, hogy mit gondol a többiektől eltérő koncepcióról.

„Szerintem alapvetően el kell ismernünk, hogy a Red Bull és a Ferrari jobb munkát végzett, mint mi és bármilyen filozófiát is választottak, az bejött nekik. Ezzel tisztában kell lennünk a jövőt illetően. Nem lehetünk keményfejűek és nem mondhatjuk azt, hogy 'nem, a mi filozófiánk a jó és egyszer majd elkezd működni', mert erre akár éveket is várhatunk. Márpedig nekünk gyorsnak kell lennünk. Lényegre törően és alázatosan kell hozzáállnunk, szerintem így is fogunk. Ilyen beszélgetesek zajlanak most a háttérben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: