DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szafnauer: Alonsóval is legyőzzük az Astont

Az Alpine F1-es csapatfőnöke szerint ugyan mindkét csapatban komoly potenciál rejlik, de biztos benne, hogy az elkövetkezendő szezonok során ők fognak jobban szerepelni.

A Magyar Nagydíj utáni hétfőn jelentették be, hogy Fernando Alonso az Aston Martinhoz igazol 2023-ra, azaz ő veszi át a visszavonuló Sebastian Vettel helyét. Miközben az Alpine-nál komoly kavarodás van a spanyol pótlása körül, a lépés kissé furcsának hat annak fényében, hogy míg a francia istálló harcban van a konstruktőri negyedik helyért, addig a „zöldek” a versenyek jelentős részében a mezőny hátsó traktusaiban szerepelnek.

A két alakulatot kiválóan ismeri Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke, aki korábban évekig irányította még Force Indiaként és Racing Pointként az Astont. Éppen ezért meggyőződése, hogy rövid távon mindenképp az Alpine lesz az eredményesebb:

alonso-aston-f1-2022-dppi



„Mindkét csapatot jól ismerem. A másikat is, hiszen 12 évet töltöttem ott, jobban is ismerem őket, mint néhány személyt itt” – idézi a szakembert a Motorsport. „Tudom, hogy a decemberi távozásom óta felvettek néhány szakembert, amelyek közül néhánynak a megszerzésében én is szerepet vállaltam, beleértve Dan Fallowst és Eric Blandint a Mercedestől.”

„Szóval tudom, mit próbálnak meg csinálni. Ismerem az ottani embereket, ismerem az itteni csapatot, és szerintem mindkét istállóban komoly potenciál rejlik. De ahogy most állunk, ez a csapat sokkal magasabb szinten teljesít. Nehéz megjósolni a jövőt, de ami a közeljövőt illeti, ez a csapat bizonyosan ezen a szinten fog teljesíteni, ha nem jobban.”

Szafnauer hangsúlyozta, hogy nemcsak az Astonnál, hanem az Alpine-nál is komoly fejlesztések zajlanak a háttérben: vesznek fel új szakembereket, többek között új szimulátorral készülnek és fejlesztenek a szélcsatornájukon is. „Ezek mind zajlanak nálunk, méghozzá gyorsan, Már 850 embernél járunk. Úgyhogy magabiztos vagyok azzal kapcsolatosan, hogy le tudjuk győzni azt a csapatot, ahova Fernando megy, amíg ő ott lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: