DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Az IndyCar is opció lehet Vettel számára

Egy tesztlehetőségre korábban már kapott meghívást az amerikai szériába Sebastian Vettel, ám a szezon végén távozik az F1-ből, így akár az IndyCarban is kiköthet a német pilóta Graham Rahal szerint.

Már jó ideje arról szóltak a pletykák, hogy a négyszeres világbajnok visszavonulhat, és elhagyhatja a Formula-1-et, ezek pedig igaznak bizonyultak. Sebastian Vettel a Magyar Nagydíjat megelőző csütörtöki napon jelentette be, hogy befejezi, és állítása szerint több időt szeretne a családjával tölteni.

Hogy mihez kezd majd a jövőben, azt továbbra sem tudni, az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali például szívesen alkalmazná a németet, de az sem elképzelhetetlen, hogy több más korábbi Formula-1-es versenyzőhöz hasonlóan az IndyCar lesz a következő állomás a karrierjében. Az amerikai sorozat mezőnyét erősítő Graham Rahal szerint Vettel biztosan üléshez jutna, de akár az édesapja által vezetett csapat is készen állna segíteni számára.



 

„Az ajtó bármikor nyitva áll, ha ki akarja próbálni, és talán el akar jönni versenyezni. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a módját. Akárcsak Romain Grosjean, úgy gondolom, Seb is sokkal nyugodtabb környezetnek találná az IndyCart, de egyben versenyképesebbnek is. Biztosra veszem, hogy egy olyan srácnak, mint ő, nem túl szórakoztató a 10. helyen végezni, különösen a világbajnoki címek és minden más után, amit elért” – idézte Rahal szavait a The Race.

A 33 éves pilóta szerint Vettelnek arra is lehetősége nyílhat, hogy akárcsak részidős versenyzőként próbálja ki magát az IndyCarban, tavasszal pedig már kapott egy meghívást.

„Ha szeretné kipróbálni, lesz egy hely, egy otthon a számára több szempontból is. Mi, a Rahal Letterman Lanigan Racing, úgyis foglalkozni szeretnénk a jövőben egy negyedik autóval. Nem azt mondom, hogy teljes munkaidőben akarja csinálni, de ha tenne egy próbát, arra biztosan lesz lehetőség” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: